• 70
    http://www.galatasaray.org/...antisi-yapildi/26752

    --- alıntı ---

    kulübümüzün yıllık olağan genel kurul toplantısı lütfi kırdar kongre merkezi'nde gerçekleştirildi.

    yaklaşık 10 saat süren toplantıya 1.377 üye katıldı. metin ünlü'nün divan başkanlığını yaptığı genel kurulda, 2014 yılnda görev yapan yönetim kurulları mali ve idari yönden ayrı ayrı oylandı ve her iki yönetim kurulu da oy çokluğu ile ibra edildi. 2015 bütçesi de 119.935.083 tl, 117.747.607 tl gelir olarak kabul edildi.

    saat 10:00'da başlayan genel kurul'da ilk olarak genel kurul başkanlık divanı seçimi yapıldı. olağan genel kurul divan başkanlığına oybirliği ile metin ünlü seçildi. suat sarı ve aykut ergin başkan yardımcılığına, ahmet şenkal ve aydın okay da sayman üyeliğe seçildi.

    saygı duruşu ve istiklal marşı’nın söylenmesinin ardından galatasaray spor kulübü başkanı duygun yarsuvat kürsüye gelerek sunuş konuşmasını yaptı.

    başkan duygun yarsuvat, konuşmasında şunları söyledi:

    “biliyorsunuz göreve gelir gelmez bir olağanüstü mali genel kurul yaptık, size bir resim çektik. bu resim o kadar güzel bir resim değildi. buna rağmen çalışmalarımıza devam ettik, en büyük desteği de sizlerden aldık. galatasarayın gelirleri temlik edilmişti. günlük giderlerini götürecek, çalışanların maaşlarını ödeyecek bir geliri yoktu. yürekleri galatasaray sevgisi ile dolu olan arkadaşlarım, büyük fedakarlıklar yaparak işleri eline aldılar ve bugüne kadar gelindi. galatasaray yöneticilerinin kulüpte kendilerine ait bir şirketmiş gibi çalışmaları lazım. ayda bir toplanarak, uzaktan idare edilemez. ben ve arkadaşlarım özveri ile bu 5 ay içinde galatasaray spor kulübü’nü bu imkanlarla yapılabilecek en iyi hale getirmişlerdir.

    futbolda iyi gidiyoruz, lideriz. sloganımız "180 günde 4. yıldız"dı. bu başarıyı sağlamak için özveri ile çalışıyoruz. florya'ya yaptığımız ilk ziyarette futbolcular ile koçları arasında bir iletişim eksikliği olduğunu gördük. futbolcular itimatlarını kaybetmişlerdi. bunun üzerine bir operasyona gittik ve iyi de yaptık. tabi bunun bir bedeli olur. prandelli bizi şikayet etti. ancak galatasaray'ın kuruluş amacında yabancı takımları yenmek için kurulduğu söylenmiştir. bu davayı sayın profesör ercüment erdem ve ekibi üstlenmiştir. sonucunu göreceğiz.

    galatasaray mağazacılık a.ş.'e değinmek istiyorum. biz görevi aldıktan sonra sayım yaptık, stoklarına girdik. geçmiş yıllardan bugüne kadar ciddi stoklar vardı. bunları azaltmaya çalıştık. bilgisayar sistemini değiştirdik, dışardan müdahaleleri kaldırdık.

    şirketin 2 deposu vardı. yıllık maliyetleri 2.4 milyon tl idi, bunları bir araya getirip bugünlerde arena'ya taşıyoruz. galatasaray mağazacılık a.ş., iyi kullanıldığı takdirde, 5 yıl içinde galatasaray’ın in borçlarının yüzde 50'sini karşılayacak bir güçtür. örnek vereyim; bir kampanya ile 3 gün içinde 1.5 milyon tl para girişi oldu. gs store'ların, iyi yönetilmesine imkan tanınması halinde galatasaray'ı düzlüğe çıkaracak potansiyeli vardır. ancak nike ile yapılan anlaşma bir kapitülasyon zihniyeti ile yapılmıştır. e-ticareti kendi üzerine almıştır. böyle bir nike tekeli doğmuştur. bizden sonra gelecek yönetimin mevcut sözleşmeleri gözden geçirmesi gerekmektedir. yaptığımız bir başka operasyon göreve getirdiğimiz ile ali öğütücü kardeşimi unutmayalım. kendi işini bırakmış, hiçbir ücret almadan gelişimleri yapmış, şirketi kar etme noktasına getirmiştir.

    galatasaray amatör branşlara değinmek istiyorum. amatör branşlarda 1063 kişi vardır. 254'ü ücret almaktadır. 254 kişinin maliyeti 5 milyon tl'dir. 31 ocak 2015'de bu rakam 1022 kişidir. ücret alan amatör sporcu sayısı 246 kişinin kulübümüze maliyeti 3.7 milyon tl’dir. amatör branşlarda bir tenkisata gitmek zorunda kaldık. brüt ücretleri bizim dönemimizde indirdik. bugün yıllık brüt ücret 67 milyon tl'dir. basketbol, voleybol artık amatör değildir. su sporları da değil, yabancı oyuncuları var. bunları üst üste koyduğunuz vakit, masrafları büyük meblağlar tutuyor. ancak galatasaray bütün bunların üstesinden gelebilecek güce ve sevgiye sahiptir.

    bizim amacımız baskın seçimi engelleyerek adaylara hazırlanma imkanı sağlamaktı. bunu sağladığım için ben kendi kendime seviniyorum ve “duygun iyi iş yaptın" diyorum.

    merak edilen bir iki konuya değinmek istiyorum taçspor arazisine 2041 yılına kadar hak verilmiş ve tapuya tescil etmiştir. kadıköy belediyesi ne hikmetse fikrini değiştirmiş ve araziyi verin bana demiştir. herhalde bizim bilmediğimiz bazı şeyler olabilir. bir dava açılmıştır ve bu dava halen sürmektedir. biz burada amatör sporcularımızın kamp imkanlarını burada sağlayacağız.

    mecidiyeköy arazisi: çok değerli bir yerde bulunan bu arazide ofis yerine otel yapmayı düşündük. 1.2 milyon dolar olarak planlanan gelir yerine, bu yeni projeyle yılda 5 milyon abd doları getirisi olacak. kredisini de aldık. yönetim kurulu’ndan bir arkadaşımız da şahsen kefil oldu. inşaata başlıyoruz.

    soma yardımı konusunu biliyorsunuz. bu taahhüt yerine getirilmemiş. bizim yönetim olarak bu olaydan haberimiz yoktu. araştırdık ve gördük ki, ispanyollarla bir anlaşmazlık var. ancak bu konuda bir karar da alınmamış. ihtilafı bir kenara koyup elde ettiğimiz gelirin tümünü gönderdik.

    bunun dışında bir takım projeler de yaptık. galatasaray radyosu mesela. ilk başvuran kişi sahayı gören bir yer istediği için olmadı ama bir başka kurumla yürüyor. 15 nisan'a kadar internet üzerinden yayın yapan bir radyomuz olacak.

    sizlere bir fitness merkezi söz vermiştik. arena'da 1.500 metrekarelik fitness merkezi yapım çalışmalarını gerçekleştirmek üzereyiz.

    bizlere verdiğiniz cesaret ve destek için ben ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma da özellikle teşekkür etmek istiyorum. hepsi gönülden, kalpten isteyerek çalışmıştır. zor ve zevkli bir görevdi. galatasaray diğer gruplardan farklıdır. sadece bir spor kulübü değil, ilkokulu, lisesi, üniversitesiyle bir galatasaraylılık kültürünün temsilcisidir."

    başkan duygu yarsuvat’ın konuşmasının ardından yönetim kurulu muhasip üyesi mete ikiz faaliyet raporu'nu sundu. mete ikiz mali raporları özetlediği sunumda 31.12.2013 tarihi itibariyle 555.1 milyon tl olan net borç alacak farkının, 31.12.2014 itibariyle 831.1 milyon tl olduğunu açıkladı. 2013 sonu itibariyla 491.9 milyon tl olan kulüp konsolide gelirlerinin 2014 sonu itibariyle 453.8 milyon tl'ye düştüğünü anlatan ikiz, galatasaray'ın gelirlerinin azalmasında kombine gelirlerindeki %11'lik, mağaza satış gelirlerindeki %33’lük ve uefa performans ve şampiyonlar ligi gelirlerindeki % 26’lık düşüşlerden kaynaklandığını anlattı. giderlerdeki değişimin kaynaklarında ise sporcu ve teknik kadro ücret giderlerinin % 6, amortisman giderlerinin %37 artmasının etkisi olduğunu söyledi. mete ikiz, "diğer giderler" kaleminin de ağırlıklı olarak sporcu ve teknik kadro diğer hak ve ödentiler olduğunu belirtti. 31 aralık 2014 itibariyle banka kredileri toplamının 498.3 milyon tl olduğunu açıklayan mete ikiz, finansal borçların 496.3 milyon tl'lik kısmının bankalara temlik edilmiş gelir sözleşmeleriyle ödeme garantisi altında olduğunu belirtti.

    gündemin 6. maddesine geçildi. verilen önerge ile denetim kurulu raporu okunmuş sayıldı. denetleme kurulu adına cengiz ergani rapor hakkında kısa bir özet yaptı.

    toplantıya 1 saatlik yemek molası verildi. ardından raporlar hakkında görüşmelere geçildi. 29 kişi konuşma yapmak üzere divan başkanlığına ismini yazdırdı.

    üyelerimizden kerim uzuner, mehmet bilen, mustafa cengiz, sedat doğan, adnan öztürk, timur kuban, hikmet koyuncuoğlu, yalın tolga gökyar, ahmet özdoğan, ilker canalp, tunç üner, vefa özşimşek, ayhan özmızrak, zafer şener, osman tanburacı, türker aslan, kemal toptan, gökmen güzel, yasin çakmak, mitko stoimenov, ufuk bakkal, savaş eskigülek, erdal aslan, erkan akten, zafer pınarcık, emir kıvırcık, celal emon, serhat özalemdar, murat ece kürsüye gelerek raporlar hakkında görüşlerini aktardılar.

    son olarak başkanlarımızdan ünal aysal kürsüye gelerek dönemiyle ilgili olarak getirilen eleştirileri yanıtladı. ünal aysal 2011-2014 dönemine ilişkin rakamsal bilgiler vererek konuşmasını iki ibrayı arkadaşlarıyla birlikte kabul ettiğini belirterek “senenin 12 ayının 10 ayısı sırtında taşımış bir yönetimin senenin 2 ayını sırtında taşıyan yönetimin gölgesi altında oylama yaptırmayın. bu küçültür.” diyerek tamamladı.

    ibra oylamasından önce başkan duygun yarsuvat eleştirileri yanıtlamak üzere kürsüye geldi. bahsetmediği projeler de olduğunu belirten yarsuvat “digital dünyada üyelerimizi kart yoluyla tam olarak bilebilmek amacıyla çalışmalara başladık “ dedi. seyircilerinin gelmemesinin araştırıldığını söyleyen yarsuvat, %21.4’ünün “passolig”den dolayı gelmediklerini, %22’sinin takım performansından %27’sinin ulaşım güçlüklerinden kaynaklandığının saptandığını anlattı. şikeye ilişkin de konuşan yarsuvat, şikeyi korumadığını, hukuki açıdan bu kişilerin yargılandığı mahkemenin yanlış olduğunu söylediğini belirterek, “bunun şikeyi koruyor/korumuyo"a çevrilmemesi lazım, ben iki kulüp arasında kan davasının bitmesi için çalışıyorum” dedi.

    raporlar hakkındaki görüşmenin tamamlanmasının ardından gündemin 8. maddesine geçildi. avukat vildan yirmibeşoğlu ve 88 üyenin imzasıyla verilen öneri okundu. lehte ve aleyhte görüşmelerin ardından her iki yönetim kurulunun ayrı ayrı ibrasını öneren önerge oylanarak kabul edildi.

    ardından ibra oylamaları başladı. ilk once 01.01.2014 ile 25.10.2014 dönemi için yönetim kurulu mali ve idari yönden ayrı ayrı oylandı ve oy çokluğu ile ibra edildi.

    yılın kalan 2 aylık dönemi için de (26.10.2014-31.12.2014) yönetim kurulu mali ve idari yönden ayrı ayrı oylandı ve oy çokluğu ile ibra edildi.

    gündemin 9. maddesine geçilerek; denetim kurulu da yapılan oylama ile aklandı.

    gündemin 10. maddesine geçildi. kulüp giriş ödentisinin tüzüğün 7. maddesinde yer alan tüm gruplarda iki katı yükseltilmesinin görüşülmesine başlandı. lehte ve aleyhte konuşmalarından oylama geçildi ve öneri oy çokluğu ile kabul edilmedi.

    gündemin 11. maddesine geçildi. kulüp yıllık ödentisinin 2016 yılından başlamak üzere 200,00-tl’den 300,00-tl’ye yükseltilmesi oylandı ve oy çokluğu ile kabul edildi.

    disiplin cezası alan üyelerden semih öztürk’ün kesin ihraç cezası oylandı ve oy çokluğu ile kabul edilmedi. disiplin cezası alan üyelerden fatih altaylı’nın 6 aylık hak mahkumiyeti cezası oylandı ve oy çokluğu ile kabul edilmedi. disiplin cezası alan üyelerden abdullah tirali'nin 1 yıllık hak mahkumiyeti cezası oylandı ve oy çokluğu ile kabul edilmedi.

    disiplin cezası alan üyelerden nihat doğan'nın üyelikten çıkarılması cezası oylandı ve 2 red oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edildi.

    2015 yılı bütçe tasarısının görüşülmesine başlandı.

    yönetim kurulu üyesi ve muhasip üye mete ikiz 2015 yılı bütçesinde gelir kalemi % 4 artırılarak 119.935.083 tl(2014 gerçekleşen: 115.183.924 tl) gider ise % 30 oranında bir azalış ile 117.747.607 tl (2014 gerçekleşen: 168.229.903 tl) olarak belirtti.bu rakamlara göre gelir gider farkının da 2.187.476 tl olacağı açıkladı.

    konuyla ilgili bir önerge verildi. sedat doğan ve arkadaşlarının verdiği önerge tartışmaya açıldı. başkan duygun yarsuvat, önergenin galatasaray spor kulübü tüzüğüne uygun olmadığını söyledi. konuşmacıların ardından yönetim adına mete ikiz soruları yanıtladı. mete ikiz, önerilen bütçede 4 sezonun en düşük gideri olduğunu belirterek, takımların rekabetçi konumlarının olabildiğince koruyacak bir bütçe yapıldığını söyledi. giderlerde yapılan % 30’luk düşüşün çok önemli olduğunu belirten mete ikiz, gelirler kalemine ilişkin olarak da mağazacılık aş’nin gelirlerinde planlanan organizasyonla belli bir gelir beklendiğini söyledi.

    daha sonra yapılan oylamada 2015 bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.

    10 saat süren olağan genel kurul, başkan duygun yarsuvat'ın üyelere yaptığı teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın