• 1
    galatasaray başkanlığına talip olan ve seçimlerde aday olacak başkan adaylarına * galatasaraylıların sormak istedikleri sorulardır.

    23 mayıs 2015 tarihinde seçim olacak ancak adaylıklarını açıklayan bazı başkan adaylarının isimleri dışında henüz açıklanmış tek bir proje dahi bulunmamaktadır.

    bir sözlük yazarı olarak başkan adaylarına sorulmasını ve seçim öncesi açıklamalarını istediğim soru ve konular şunlardır;

    1. asy arena ulaşım sorununu nasıl çözmeyi planlamaktasınız? bu konuda süre verebilir misiniz?
    2. asy arena doluluk oranını 40.000 ortalamasına çıkarmak için ne gibi projeleriniz var? veya hangi sorunları çözmeyi ve bunları hangi süre içinde yapmayı planlıyorsunuz?
    3. 2015 yılı içinde yapılacak tff başkanlık seçimleri için şikeci lobisine karşı hazırlıklarınız var mı? demirören'in olası başkan adaylığına karşı özkan sümer, erman toroğlu veya benzeri rakip bir aday için çalışmalar düşünmektemisiniz? şikecilerin şike ile elde ettiği şampiyonluk sebebiyle şikeciler haksız gelir elde etmektedir. türk futbolunun kaos ortamından çıkarmak ve şike sezonu şampiyonluğunun şikecilerden alınması için tff kurullarının dürüst ve şikecilerin kongre üyelerinden seçilmemiş olmasını temin etmek için güçlü bir karşı aday ve listesi için hazırlık yapmayı düşünüyor musunuz?
    4. galatasaray'ın borcunu azaltmak için hangi projeleri yapacaksınız? bu projelerin kaynağı, süresi ve gelirleri nelerdir?
    5. liseliler, aile bireyleri ve sporculardan sonra aktif üyelerin kalan %3 lük bölümünden üye olabilen metin oktay galatasaraylıların önünü açacak mısınız? açmayacaksanız en azından üye kotasını %3'den %10'a çıkarmak için mevcut tüzük taslağına ekleme yapıp genel kurulda üyeliklerin en azından kısmen açılması gibi bir planınız var mı?
    6. basketbol şubesi hakkında projeleriniz nedir?
    7. futbol şubesi hakkında projeleriniz nedir?
    8. ek gelir kaynakları hakkında projeleriniz nedir?
    9. store lar kime emanet edilecek? ciro hedefiniz ve ciro için gerekli projeleriniz nedir?
    10. hamza hamzaoğlu hakkında düşünceleriniz nedir?
    11. ünal aysal kulüp gayrimenkullerini kulüpten alıp kulübe ait gayrımenkul yatırım ortaklığı şirketi projesini çözüm olarak önermişti. bu proje hakkında düşünceleriniz nelerdir? bu şirket borçlanmadan kulüp varlıklarını gelire dönüştürebilir mi? yoksa sadece ek finansman için mi düşünülmekte?
    12. galatasaray adası hakkında istanbul'a yakışır bizans, fatih sultan mehmet ve atatürk konulu devasa bir özgürlük anıtı gibi bir anıt projesi (proje sözlük yazarlarından biri tarafından üretilmiştir) hakkında ne düşünmektesiniz?
    13. küçülerek mi büyülecek? harcama yaparak mı büyülecek? hangi felsefe ile ilerleyeceksiniz?
    14. futbol takımı mevcut kadrosunda sizce eksik ve sorunlu transfer yapılması gereken yerler nedir? bu konuda bir çalışma yaptınız mı? yoksa klasik hoca raporu beklenecek felsefesine mi sadık kalacaksınız?
    (ek soru)
    15. asy arena 10 yıl vadeli 200 milyon tl'ye devletten satın alınabilir mi? bunun için bir çalışma yapacak mısınız?

    saygılarımla.

    edit; imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın