• 17
    ilginç bir detaya sahip olan milli takım.

    malumunuz türkiye milli takımı'nın en büyük başarısı olan 2002 dünya kupası'nı güney kore ve japonya ortaklaşa düzenlemişlerdi. bir çok hakem hatası ve seyirci faktörü ile de turnuvayı 4. bitirebilmişlerdi.

    her neyse... gelelim detaya...

    güney kore'nin 2002 dünya kupası grup maçları sonrası oynadığı her milli takım sırası ile dünya kupasını kazanmıştır.

    şöyle ki;

    güney kore gruplardan çıktıktan sonra italya ile eşleşmiştir. italyı'yı deviren güney kore çeyrek finale çıkmıştır. 2002 dünya kupası sonrası düzenlenen 2006 dünya kupası'nı italya kazanmıştır.

    güney kore, italya'yı eledikten sonra çeyrek finalde ispanya ile karşılaşmıştır. ispanya'yı eleyen güney kore yarı finale çıkmıştır. 2006 sonrası ilk kez düzenlenen 2010 dünya kupası'nı ispanya kazanmıştır.

    güney kore, yarı finalde bu sefer almanya ile eşleşir. güçlü almanya rakibini eler ve finale yükselir. 2010 dünya kupası sonrası düzenlenen 2014 dünya kupası'nı ise malumunuz almanya kazanmıştır.

    güney kore 3.lük maçında ise a milli futbol takımımıza yenilip turnuvayı 4.bitirmiştir. 2018 dünya kupası'nı kazanabilme ihtimalimiz var mı ? sanmıyorum... sonuçta bizden önce oynadıkları her takım ekol olan takımlardı. ancak kaderin cilvesi işte... bu zinciri de yine biz bozarız... *
App Store'dan indirin Google Play'den alın