• 354
    bir galatasaray ve spor sözlüğü olan galatasaray sözlük'te "izmir bok kokuyor", "hayır bok kokmuyor" tartışmasına müdahale ettiği için linç eylemi henüz başlamışken bir-iki kelam etmesi zaruri sanırım. çünkü insanlar konunun ayrıntısını bilmiyor. galatasaray sözlük bir galatasaray ve spor sözlüğü. sözlükte yer alan içerikler de haliyle galatasaray veya spor'la alakalı olmalı. galatasaray sözlük'ün en önemli özelliği olan bu tematik niteliğin oluşması için yıllardır verilen mücadele ve yaşanan sıkıntılar ortada. galatasaray sözlük kuralları açık ve net bir şekilde ortadadır. moderasyonun entry'lere müdahalesi de bu kurallar dahilinde gerçekleşir. bunun dışında sözlük kurallarına uyduğu halde tamamen moderasyonun keyfi şekilde sildiği iddia edilen entry'ler varsa da bunlar somut şekilde ortaya konulmalıdır. aksi takdirde yapılan iş, yanlış şeylerle -hem de insanların ayrıntılarına vakıf dahi olmadığı konular üzerinden- hedef göstermenin ötesine geçmemektedir.

    somut örnekler üzerinden gidersek https://gss.gs/vCQ.jpg şekildeki direkt ya da dolaylı olarak galatasaray veya sporla alakalı olmayan entry ve benzer entry'ler net olarak galatasaray sözlük ilgi alanı dışındadır. bu entry'lerin silinmesi saçma-sapan değil yazılı sözlük kuralları dahilindedir.

    yıllardır hiçbir çıkar beklemeksizin tamamen amatör bir şekilde bu sözlüğü yönetiyoruz. elbette hatalarımız da yanlışlarımız da oluyor. ama hepsinden de ders çıkarmaya çalışıyoruz. sözlük takribi 7 yıllık bir süredir hayatta. bu süre boyunca, sözlük hayatının maddi pratiğinde karşılaştığımız birçok durum bize galatasaray sözlük'ün nasıl bir yer olması ve olmaması konusunda önemli bilgi ve ipuçları veriyor. bu sebeple galatasaray sözlük'ün "konsept sözlük" özelliğini korumak için bu sözlüğün kurucusu olarak sonuna kadar mücadele edeceğim. buradaki amaç "tek adamlık" gibi ucuz söylemlerle istismar edilse de, "iyi niyetli değil" gibi söylemlerle küçümsense de değişen hiçbir şey olmayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın