• 89
    sanırım şunu açıklığa kavuşturmam gerekiyor. ilk olarak ben bu yazar abimize neden hamza diyorsun diye en ufak bir tepkim olmadı. istediğini söyleyebilir umurumda da değil. lakin bir kere bile imparatora fatih dememişken hamza hocaya sürekli laf atma çabası içerisindeydi. bu benim düşünceme göre pek sağlıklı değildi. neticede orada bir teknik adam varsa görevini ve bizim ona güvenimizi suistimal etmedikçe destek olmalıyız bence. ama kendisi sadece kariyer sahibi hocalara saygı duyacağını belirtti. bence bu yanlış. milli takım kariyeri yokmuş. bundan önce kariyeri yokmuş. belli başlı örnekler verdiğimizde biz okuduğumuzu anlamayan olduk. iq testine tabii tutulmamızı söyledi. canı sağolsun. bana saygı duymayabilirsin bunu anlarım. lakin bizim teknik adamımıza sırf kariyeri yok diye saygı duymamak..

    neyse küçük çapta bir araştırma yaptım. daha önce ne milli takım kariyeri olan ne üst düzey takım çalıştırmış pep guardiolaya baktım. amacım iki teknik adamı kıyaslamak değil amacım belli başlı sayısal verileri koymak. zaten bu kıyas by17 vs cr7 tadında olur.

    hamza hoca daha sezon başı takıma gelmedi bildiğiniz gibi. mağlum trabzon maçından sonra göreve geldi. o günden bu yana 15 lig maçı oynadı. 1 mağlubiyet aldı. fenerbahçe deplasmanı. 3 tane beraberlik aldı. biri bursa maçı, diğeri geçen hafta oynanan başakşehir maçı. diğer maçı hatırlayamadım. bu 15 lig maçında 36 puan aldı. 36 puan. 10. hafta sonunda ( trabzon maçı sonrası ) 19 puanımız bulunuyordu. 12 gold atıp 14 gol yemişiz. -2 averaj sahibiyiz. 25. hafta sonunda 46 gol atıp 30 gol yemişiz. +16 averaj sahibiyiz.

    hamza hoca geldiğinden beri 34 gold atıp 16 gol yemişiz. yani hamza hoca 36 puan alırken +18 averaj ile oynadı. son 3 haftada 5 gol yediğimiz ve bu haftalarda averajimiz 0 olduğu için bence gayet güzel bir ortalama bizim lig stamdartlarımız için. galibiyet oranı %75 gibi bir şey. ve hocamız sene başından beri takımın başında değil. evet elbette hataları var. hatası olmasa saygı duyacak mıydınız peki ? yoksa hala kariyeri mi diyecektiniz ?

    pep guardiolanın ilk sezonuna baktım. %71 galibiyet ile oynamış. çok özel bir teknik adam. sanırım dünyada ilk 5 sıralamasına girer. bayern münih gibi bir takımla madrid takımından 5 yememiş miydi ? demek dünyanın en özel teknik adamlarından biri olsanda bazen işler ters gidebiliyor.

    neyse konuma döneyim. guardiola %71 galibiyet oranı ile oynamış. +70 gibi hayvani bir averaj ile oynamış. ilk 15 maçında 12-2-1 gibi bir performans sergilemiş. içinde madrid galibiyeti var. a.madrid galibiyeti var. varda var. adam çok özel biri zaten. ilk sezonunda ilk 15 maçında 38 puan toplamış. lige 1 mağlubiyet 1 beraberlik ile başlamış. bu adama orda güvenen, buyur bu takım senin diyen kimdi bilmiyorum. ama iyi iş yapmışlar. adama saygı duymuşlar. kariyeri olmayan adam gitmiş 3 sene üst üste şampiyon olmuş. millet barcelona başına kariyeri olmayan bir adam getirebiliyor biz getirince ouv...

    olayı bağlamam gerekirse, ben hamza hocamızda ışık görüyorum. evet kariyeri olmayabilir ama oynattığı futbolda ışık görüyorum. elindeki oyuncularla en iyisini vermeye çalışıyor. kadromuzun durumunu hepiniz biliyorsunuz. şimdi bu abimize sorsam en az 3-4 tane transfer söyleyecektir ilk 11e. bek alacaktır ne bileyim belki forvet alır açık alır bir şey alır. zannetmiyorum bu kadro benim için yeterli desin. kadroya falan hiç bakmadan hamza hocaya saygı duymam, kariyeri yok.. senin getirmek istediğin avrupa görmüş geçirmiş her türlü tecrübesi olan adam acaba senin takımıa gelmek ister mi ? kaç tane uluslararası topçun var senin diye sormaz mı sana ? türk teknik direktör getireceksen isim verde bilelim bu hoca bize yarar dediğin. hamza hoca devre arasında transfer bile yapmadan tam gaz devam ediyor yoluna. allah bozmasın. biz sana inanıyoruz biz sana güveniyoruz hocam. eğer ligin sonuna doğru allah göstermesin şampiyonluk yarışından koparsak bu adam sene sonunda ben henüz galatasaray seviyesinde değilim diye yeni yönetimle sözleşme imzalamayacaktır. benim şahsi düşüncem bu yönde.

    galatasaray başıda 15 lig müsabakasında 11-3-1 gibi bir performans sergileyen adam size ümit vermeyecek mi ? gelirken herkesin kafasında bir sürü soru işareti vardı. sneijder olsun, kariyeri olsun vs. ama bu adam bu istatistiklere çıkabildiyse bu kadar kısa süre içinde ben bir oturur beklerim. her seneyi 2 farklı teknik adamla bitirmek istemiyorsam ben oturur beklerim. yabancı hocanın 2-3 ay nazını çekiyoruz lige ısınacak, oyuncuları öğrenecek vs. hamza hocaya hiç bir esneklik yok..

    neyse. yazdıkça yazasım geliyor. en iyisi durayım.

    edit: yazarın ukala tavırları nedeniyle kendisiyle alakalı son entryim budur. herkes kendine yakışanı yapadursun. * *
App Store'dan indirin Google Play'den alın