• 67
    türk insanının hatırı sayılır bir kısmının rakibi desteklediği maç. tek tük de destekleyenlerin yorumlarını okuyoruz. tek tük derken yazı oranına baktığımızda. neymiş elin hollandalısı bizi yendi mi tüpçüye koyduk diye sevinmiyormuş. kazanırsak gurbetçi kardeşlerimiz gururlanacakmış. bunları söyleyenelr olaya geniş bakıp olgun yorumlar yaptıklarını sanıyorlar. bir de bu yorumları dünya gözüyle bakmak diye nitelendiriyorlar.

    hayaller bill gates, kafalar bakkal hüseyin.

    bu ülkede milli takımın maç kaybettiğinin ertesi günü iş arkadaşına, sınıf arkadaşına nasıl koyduk diye goygoy yapacak adam mı var? senin gurbetçi dediğin 4. jenerasyona ulaştı. tabii ki ülkesine bağlı olanlar var ama neyin ne olduğunu da gören senden akıllı insanlar da var. adam neyden göğsünün kabaracağını neyden boynunun büküleceğini senden iyi biliyor. bir futbol maçı galibiyeti bulunduğu toplumun ana fertleriyle yapılacak espirili bir sohbet konusundan ibaret.

    görmüyor mu avrupa'daki gurbetçi, futbolcu çocuğunu ay yıldızlı takıma vermekle gurur duyacakken nasıl çifte standart işlediğini? sen dünya gözüyle bakabiliyorsun başkası türkiye gözüyle bakıyor ha?! hollanda'yı desteklemem. rakibi desteklerim. çünkü milli takımın düzeninin değişmesini istiyorum. robben koysun, sneijder koysun geyiği de yapmam. kötü hissettirir şahsen. ama yapana da vatan haini demem. bu adamların ne düşündükleri belli. savaş çıktı da üzerilerine hollanda forması giyip ülkemize karşı mücadele vermiyorlar. bunu anlamak zor olmasa gerek.

    bir de türkiye kazanınca, turnuvaya katılınca formayı giyip bayrakları alıp sokaklara döküleceğimizi sanıyor. anlama, kavrama, analiz, öngörü sıfır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın