• 988
    once mahallamden bahsedeyim, sonra cocuk cocuk yorum yapacagim. mahallem: turkiye topraklari. bir deyisle baslayayim mahallemden bahsetmeye. ye kurkuk ye demis nasrettin hoca. bu topraklarda soylenmis bu soz, kurk iyidir manasinda da soylenmemis, adam gibi ironiyi yapistirmis nasrettin hoca. simdi mahallemin, bu topraklarin tarihine bakalim.

    ister islam, ister turk tarihine bakin ikisinin de ortak noktasi sudur, ne zaman statuko -bu firavun da olabilir, kotu bir derebeyi de, zalim bir devlet adami da, putperest ve sovenist bir din adami da- adalet anlayisini tamamen kaybetmis, hakliyi haksiz, haksizi hakli yapmis, ne zaman ahlak kurallari dogruyla degil kudretliyle belirlenmis iste o zamanlarda peygamberler, evliyalar, hakanlar, kaganlar o makam sahibi, kudret sahibi kisiye, o herkesin unlem isaretli saygi gostereceksiniz! dedigi kisiye baskaldirip devrim yaratmis.
    hz. muhammed'in peygamberligini ilan edecegi sirada yanindaki adamlardan birinin "sevmeyebilirsin ama bu ulkenin basindaki adama saygi gostereceksin!" diye sindirmeye calistigini sonra hz.muhammed'in de aksiyon almaktan vazgecip, insanlari kolelikten ve bastirilmisliktan kurtarmaya calismaktansa, tamam ya zaten biz dogruyu biliyoruz, sesimizi cikarmayalim su yurur degirmen doner dedigini dusunsenize.
    kac tane hakan vardir turk tarihinde, kac kagan turklerin kagani olmadan once statukoya baskaldirip savasmistir dusunsenize bir. bilge kagan ve kulitiginin kitabelerini okumadiniz mi?

    benim mahallemde bunlar var. cocuk cocuk da sunu konusuyoruz 30 kusur yildir, ismin onundeki sifatlari sana parayla takiyorlarsa nafile. ahlaksizligin ve adaletsizligin karsisinda mevki, makam hatta ay yildiz bahane edilip saygi bekleniyorsa ebabil kuslarini cagirin gelsin, bu ulke adam olmaz.

    milli takimin gercekten milli degeri olmasi icin adi ustunde milli degerleri tasiyor olmasi gerekir. adalet ve ahlakin olmadigi bir "milli" olgu olamaz. milli takim ve fatih terim zalimin oyuncagi olmus durumda. kimse kolundan tutup terim'i zorla oyuncak yapmadigina gore kendisine saygi gostermek zorunda da degiliz.

    araplar yuzunden islam'in devrimci yuzu ortadan kalkip bunun zitti olarak terorist orgutler cikmis olabilir ancak turklerin ve bu topraklarda turklerle beraber ayni gen havuzunu paylasan herkesin ortak bir huyu var ki o da adaletsizlige baskaldirabilmesiydi. bu genlerimizde var. biat etmek araplara ozgu olabilir ancak ne islamda ne de bu topraklarin insaninda boyle bir gecmis soz konusu degil.

    mevzu bahis milli takim bile olsa, ortada bir haksizlik varsa, adaletin terazisi yanlis gosteriyorsa tepki gostermek zorundayiz! unlem koyunca daha vurgulu oluyor sanirim ben de koyayim dedim. bir zorunlulugumuz varsa o da kula kulluk edene degil, adalete saygi gostermektir.

    son soz: makam, mevki, sifatlar onemli olsaydi peygamber gider altin tahtta oturur, isminin onune imparator yazdirirdi, kultigin'in isminin sonunda kagan yazardi, bilge kagan daha adaletli diye kaganligi onun almasina izin vermezdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın