resim
Emmanuel Chinenye Emenike
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.82
Uyruk:Nijerya
  • 785
    açık ve net olarak 22 mart 2015 fenerbahçe beşiktaş maçında haksızlığa uğramış olan futbolcu. çok ciddiyim evet biz de dalga geçiyoruz kendisiyle. hatta keşke bu olay olmasaydı ve sezon sonuna kadar hep ilk 11'de olsun isterdim. yerine tezahürat yapan adam da moussa sow. 2014-15 sezonunda benim izlediğim maçlarında gol kaçırma konusunda emenike'den aşağı kalır yanı yok.

    geçen sezon forvet transferi yapmak istiyorsun. takımının topu ayağında tutan, pas yapan, oyunu rakip yarısahada oynayan bir takım olarak planlayıp sana daha uygun olan cardozo yerine emenike'yi alıyorsun. adamın açık alana ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz herhalde. çünkü elle tutulur özellikleri sadece gücü ve hızı. fakat sen bunu rakip stoperlerine önüne atıyorsun. boğuyorsun adamı. kaldı ki takımın bütün maçı domine ederken sen adam akıllı pozisyona da sokamıyorsun forvetlerini. çünkü niye ortasahayla forvetlerin arasına bağlantı kuracak adamın yok. tek hücum planın caner ile gökhan orta açsın. sen buna rağmen tek sorunun emenike'ymiş gibi adamı ıslıklıyorsun. ki adamın da senin yüzünden ciddi ciddi bunalıma girdiğini de görüyorsun. eli ayağı titriyor adamın. bu adam aziz yıldırım'ın kafasına silah mı dayadı cardozo'yu değil, sizin oyununuza uyumlu olmasam bile bana 12-13 milyon ödeyin diye?

    hepsinin dışında 22 mart 2015 fenerbahçe beşiktaş maçında taraftarıyla girdiği sürtüşmeyi izlerken ne olursa olsun neredeyse gözlerim doluyordu. bunu bütün sene yaptınız bu adama başkası olsa aman banane derdi. umrunda olmazdı. fakat adam açık açık çok bozuluyor. belli ki duygusal bir adam. ayrıca yine görülüyor ki iyi de eğitilmemiş, biraz zayıf bir adam. ve bunları hesaba katarak bir düşünelim. mesela emenike bu gece evine dönüyor. büyük bir moral bozukluğuyla alkol alıyor. zaten duygusal anlamda zayıf bir adam. zaten tüm sezon boyunca aşırı tepkilere maruz kalmış, muhtemelen de bunalımda. alkolün etkisiyle (olmaz ya) intihar ediyor. bunun hesabını kim verebilir kardeşim? bir insanın ruh sağlığı, hayatı bu kadar ucuz mu kardeşim? ya da insan olmak bu kadar zor mu?

    emenike'yi koruyacağım, o'nun için üzüleceğim hiç aklıma gelmezdi. fakat empati kuruyorum. ve düşmüş olduğu duruma çok üzülüyorum. önce biraz insan olmak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın