• 22850
    --- alıntı ---

    -galatasaray için sadece bir sezon oynadın ama kulüpte herkes senden olumlu şekilde bahsediyor. florya’nın duvarlarında hala şampiyon olduğunuz fotoğraf asılı. diğer oynadığın kulüplerle karşılaştırırsan galatasaray senin için ne ifade ediyor?

    galatasaray benim oynadığım en iyi takım ve en büyük kulüptü. böylesi büyük bir kulüpte oynadığınızı saha içinde kesin bir şekilde hissediyorsunuz. taraftarların 95 dakika boyunca durmadan bağırmasıyla birlikte olduğunuzdan bile daha iyi hissedersiniz.

    -mircea lucescu’yla çalıştın. o dünya çapında bir hoca ama perde arkasında nasıl biriydi, ilişkiniz nasıldı? onunla ilgili hatırladığın bir anı var mı?

    çok iyi bir hocaydı ve en önemlisi çok zekiydi. onunla gayet iyi bir ilişkim vardı. fransızca ve italyanca konuşuyordu ve ben de onunla zaman zaman sohbet ederdim. bana her zaman nasıl olduğumu, ailemin durumunu sorardı. beşiktaş’a gittiği zaman beni arayıp orada kendisi için oynamamı istedi. ona kalbimin galatasaray’da olduğunu ve türkiye’de galatasaray’dan başka takımda oynamamın doğru olmayacağını söyleyip teklifi reddettim. galatasaray’a ihanet edemezdim.

    -bildiğim kadarıyla emre aşık’la iyi arkadaştınız. o şimdi genç milli takımlarda antrenörlük yapıyor. onunla ilgili ne söylersin?
    takımda benim en iyi arkadaşlarımdan biriydi. onu seviyorum, hem çok güçlü bir karakteri vardı hem de saha içinde de gücüyle oynardı. böyle oyuncuları severim. bana karşı her zaman kibar olmuştur, ona tekrar teşekkür ederim.

    -galatasaray için birçok önemli maça çıktın, özellikle avrupa’da. şampiyonlar ligi’nde oynamak nasıl bir histi, hangi maç senin için özeldi?
    benim oynadığım sezon şampiyonlar ligi’nde çok başarılı işler yaptık. camp nou’da oynadığımız barcelona maçı kariyerimin en iyi maçları arasındadır. ayrıca türkiye’de beşiktaş maçlarında epey iyiydim.

    -beşiktaş demişken, türkiye’de hala senin adını anınca beşiktaş’a attığın goller akla gelir. beşiktaş maçlarının sırrı neydi?
    derbi maçlara her zaman özel olarak konsantre olurum. emin değilim ama bir gazeteci bana galatasaray’ın beşiktaş’a attığı 100. golü benim attığımı söylemişti. bu anıyı hiçbir zaman unutmadım, adımı galatasaray tarihine kazımak güzel.

    -galatasaray’da başına gelen en ilginç an neydi, seni hala güldüren bir anın var mı?
    evet, türkiye ligi’nde şampiyon olduğumuzda çok eğlenmiştik. takım otobüsüne gittiğimizde dayanamadık ve zıplamaya başladık. inanılmazdı, böyle bir şeyi dünyanın başka bir yerinde yaşayamazsınız.

    -abdurrahim albayrak senin döneminde de görev yapıyordu, şimdi tekrar galatasaray yönetiminde.
    şahsına münhasır bir karakter, onun hakkında bizlere ne söylersin?
    o çok iyi bir insan ve kulüpteki herkesi çok eğlendirirdi. galatasaray onun kanında var! bana karşı çok inceydi ve aynı şekilde eşime de çok kibar davranırdı. ona her şeyin en güzelini diliyorum çünkü bunu hak ediyor.

    -yönetim değişince o dönem galatasaray’dan ayrılmak zorunda kaldın. kalmak istemiş miydin, ayrılığın nasıl gelişti?
    galatasaray’dan ayrılırken çok üzüldüm. o dönem büyük ekonomik problemlerimiz vardı. buna rağmen ben galatasaray’da 3 sene daha kalmak istiyordum. kontratımın sonunda kalmam için görüşmeleri yaparken yönetimde değişiklik oldu ve ayrılmak zorunda kaldım.

    -uruguay’da türk kulüpleri nasıl görülüyor?
    galatasaray ve fenerbahçe burada tanınan, bilinen kulüpler ama galatasaray’ın yeri ayrı tabii! (gülüyor)

    -galatasaray’ın şimdiki kalecisi fernando muslera senin vatandaşın… onunla hiç konuşma şansın oldu mu?
    maalesef hayır, onunla hiç tanışmadık ama galatasaray’ı çok sevdiğini duyuyorum. çok iyi bir kaleci ve karakteri çok düzgün bir insan... galatasaray’a yakışıyor.

    -örnek bir profesyonel olduğunu biliyoruz ve 40 yaşında olmana rağmen hala futbol oynuyorsun. takımın defensor sporting’le libertadores kupası’nda geçen yıl yarı final oynadınız. şimdi neler yapıyorsun?
    dediğin gibi 40 yaşındayım ve sona yaklaşıyoruz. şu sıralar dizimden bir sakatlığım var, ağrılarım oluyor ama birkaç hafta içinde tekrar oynayabileceğim. sanırım kariyerimi haziran’da bitireceğim ama kesin değil, belki de devam ederim!

    -futbolu bıraktıktan sonra planın ne? bildiğim kadarıyla ekonomi mezunusun. futbolda kalacak mısın yoksa futbol dışı bir kariyer mi düşünüyorsun?
    evet, ekonomi mezunuyum ve futbol dışında şu anda ilgilendiğim bazı işletmeler var. yine de bir futbolcunun emekli olduğundan sonra bile futboldan kopması imkânsızdır. öyle ya da böyle futbolun içinde olacağım.

    -seni hala kendilerinden biri olarak gören galatasaray taraftarlarına ne söylemek istersin?
    dünyanın en iyi taraftarları onlar! sahaya çıktığımızda onlar için nefes alıyordum. şarkı söyleyip bağırıyorlar, tezahürat yapıyorlar ve bilsinler ki onlar bizler için düşündüklerinden çok daha önemliler. onları saha içinde hissedebiliyorsunuz.

    --- alıntı ---

    uğur karakullukçunun hayatım futbol isimli dergi için yaptığı röportajdan.

    tadı damağımızda kalmış güzel adamlardan sadece birisi fleurquin, işine saygısı ve sahada harcadığı efora söylenecek tek söz yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın