• 1
    türkiye sendikalaşma ve örgütlenme konularını maalesef çok yanlış anlayan ve özümseyemen ülkelerden. geçen gün duşta * aklıma türk futbolunda böyle bir organizasyonun olup olmadığı ve işlevi konusu takıldı.

    öncelikle türk futbolunun oyuncu karakterleriyle ilgili genel görüşüm şudur: #1646916 .

    istisnalar ve birkaç güzel insan dışında belki de gereğinden fazla odaklandığımız futbol dünyasının çok fazla aklıselim ile işlemediğini ve kaliteli insan sayısının az olduğunu söyleyebiliriz herhalde. bu eksende de zaten herhangi bir kurumun sağlıklı işlemesini beklemek mantıksız olur. ancak benim aklıma takılan bu kadar oyuncu bazlı krizin skandalın yaşandığı bir ülkede böyle bir derneğin (ki varmış ve başkanı ayhan akbin'miş ve yedek üyelerinden biri de hamza hamzaoğlu'ymuş) bu kadar pasif oluşu. yani bir haber bile mi yapılmaz "tpfd'den açıklama" şeklinde?

    italya'da ispanya'da oyuncular bir araya gelip maçlara çıkmama kararı bile alabiliyorlar. bizdeki futbol alemi yapılanmasında ise kulüpçülük ve tribüne oynayan popülist yaklaşımlar egemen, bütünlük ve bilinç ise 0 (yazıyla sıfır).

    hazır yeri gelmişken şunu da söylemek isterim. önümüzdeki sezon yabancı sınır kalktığında birçok yerli oyuncu kontrat sıkıntısı yaşayacaktır. hiç şüphem yok ki önemli bir kısmı da maaşla ilgili olarak kulüpleri tarafından mağdur edilecektir. işte bu noktalarda bu derneğin belki de bir ortaya çıkma fırsatı ve toplumun işine yarayacak fikirler üretme durumu olabilir. yoksa sadece böyle boktan - bizim derneğe bir site yapalım kafasıyla hazırlanmış- web sitesi http://www.pfd.org.tr/ ve kimsenin haberinin dahi olmadığı sosyal medya hesaplarıyla vasıfsız bir biçimde devam ederler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın