resim
Olcan Adın
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 1261
    sol bek olarak oynayabilir ama mevcut galatasaray takımında değil.

    sol bek mevkisinde oynayacak oyuncu, önünde içe kat ederek ve çok fazla takım savunmasına katkıda bulunmadan oynayan bir sol açık oyuncusu olduğu sürece dinamik olmalı her şeyden önce. çünkü bu halde 3-5-2'nin sol kenar oyuncusu gibi oynamak durumunda kalıyor, kanadı tek başına idare etmek oluyor görevi. olcan bu özelliğe haiz bir oyuncu değil.

    takımımızda ideal sol kanat organizasyonu için ön kenar oyuncusu yasin öztekin. kendini forvet arkasından oraya atıp içe doğru oynayan wesley sneijder de var. iki oyuncu da defansif olarak ileri çıkan bek oyuncusunun yerine kademe yapamazlar. sol stoper olarak bekin yerine kademe yapabilecek hakan balta da oynamayınca sol bekte kim oynarsa oynasın bir açıdan sırıtıyor.

    çözüm? mevcut takımda bence en ideal oluşum brezilya'da 3-5-2'nin sol kenarında oynayan telles'i kullanmak. ne hücumda ne savunmada mükemmel olmadığının farkındayım ama olcan'ın hücum katkısı 80, savunma katkısı 20 ise; telles'te bu oranlar 50-50 en azından, bir denge unsuru yaratıyor. dinamik olması ve potansiyelli olması da telles'i bir adım öne çıkarıyor bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın