• 82
    ligin son on haftasina bakacak olursak uc takimin da 5'er ic saha ve 5'er deplasman maci var.

    bizim geri kalan fiksturumuzde kendi sahamizda oynayacagimiz karabuk ve konya maclari, deplasmandaki rize maci icin 3 puani yazabiliriz. deplasmandaki kasimpasa ve akhisar, evimizdeki gaziantep ve genclerbirligi malarindan da buyuk favori olarak sahaya cikacagiz. geriye 3 macimiz kaliyor. deplasmandaki trabzon ve mersin maclari ki trabzon ic sahada 2.sirada, mersin ise 5.sirada ve evimizde oynayacagimiz besiktas maci. ben antep veya gencler'den birine takilacagimizi dusunuyorum. besiktas, trabzon, mersin maclarindan da 4 puan cikarabilecegimizi dusunuyorum. buna gore bizim 22 puan alacagimizi bekliyorum.

    fenerbahce'nin fiksturune baktigimizda ise deplasmandaki rize ve sivas maclari, ve ic sahada oynayacaklari balikesir, erciyes ve kasimpasa maclari onlar icin cepte olan maclar. bunlar yaninda deplasmandaki eskisehir ve basaksehir maclarindan galip gelecekler muhtemelen (maalesef ic sahadaki basaksehir macini 3 puanla gecemedik ve bu ciddi dezavantaj bizim icin). geriye uc onemli maclari kaliyor. ic sahadaki besiktas maci, bursa maci ve deplasmandaki mersin maci. ic sahada besiktas'i yenebileceklerini dusunmuyorum, bursa macinda da hakem hatasi olmazsa yine 3 puan alamazlar. mersin macindaysa kazanabilirler. bu 3 mactan 4 puan cikartirlar muhtemelen. alt alta yazinca 22-23 puan gibi toplayabilecekler gibi gorunuyor.

    maclarin geneline bakinca kolay maclar bakimindan bize gore bir avantajlari var. 15 puanlari neredeyse garanti, bizim ise 9. favori olduklari ama garanti olmayan 6 puanlari var. bu bizim icin 9 puan ve bu tip maclarda cok kotu oynadigimiz icin (ornek bursa ve basaksehir maclari) dezavantajliyiz. puanlarin ortada 3 mac var.

    besiktas icin ise 2 tane kolay galibiyet maci var: iceride karabuk ve deplasmanda konya. buradan 6 puanlari garanti sayilir. diger maclar arasindaysa 5 maca favori baslayacaklar: icerde basaksehir, antep ve genclerbirligi, deplasmanda kasimpasa ve akhisar.bu 5 mactan en az 11 puan cikarirlar gibi. besiktas'in fiksturunde zor denilecek 3 mac var: deplasmanda fenerbahce, trabzon ve galatasaray maclari. bu maclardan da 2 puan cikarsalar iyidir. toplamda da tahminen 19-20 puan cikarirlar gibi gorunuyor.

    tabii ki bugun fener-genclerbirligi macinda veya bizim basaksehir macinda gordugumuz gibi kalecisinden teknik direktorune her an herkesin hata yapabildigi bir spor dalinda uzun vadeli tahmin yapmak cok zor ancak takimlarin ic-dis saha performanslarina bakinca yukaridaki gibi bir tablo ortaya cikiyor. sezon sonunda ipi onde gogusleriz umarim. burada en buyuk rol ve sorumluluk hamza hamzaoglu'nun. bu tahminlerimi umut bulut denen kanser sebebine daha fazla tahammul etmeyecegini farzederek yaziyorum. asagida da mac bazinda puan tahminlerimi yapayim:

    galatasaray 24
    ------------
    kasimpasa (d) 3
    karabuk (h) 3
    trabzonspor (d) 1
    gaziantepspor (h) 3
    akhisar (d) 1
    konyaspor (h) 3
    mersin (d) 1
    genclerbirligi (h) 3
    besiktas (h) 3
    rizespor (d) 3

    fenerbahce 22
    ------------
    besiktas (h) 1
    rize (d) 3
    bursaspor (h) 1
    eskisehirspor (d) 1
    balikesir (h) 3
    sivasspor (d) 3
    erciyes (h) 3
    mersin (d) 1
    basaksehir (d) 3
    kasimpasa (h) 3

    besiktas 19
    ---------
    fenerbahce (d) 1
    basaksehir (h) 3
    kasimpasa (d) 3
    karabuk (h) 3
    trabzonspor (d) 1
    gaziantepspor (h) 3
    akhisar (d) 1
    konyaspor (h) 3
    galatasaray (d) 0
    genclerbirligi (h) 3
App Store'dan indirin Google Play'den alın