resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 4154
    her halükarda türkiye'ye fazla bir adamdı. evvela medyadaki ulemalar ve tetikçilerin gözünde zaten yabancı olduğun için kafadan 1-0 mağluptu, birde türk futbolundaki kudreti mağlumunuz şu milli takımın içler acısı halinde bile dokunulmazlığı olan "imparator" lakaplı hocanın yerine geldi. bize iş ahlakı olan, taktik üzerine ince ince düşünen, kayseriyi sivası çalışıp bir şeyler yapmaya çalışan, sisem oturtmaya uğraşan, çabalayan deneyen adamlar fazla zaten. bizim millete hadi koçum hadi aslanım aslansın kaplansın deyip futbolcuları sahaya süren onların abisi olan, kara düzen hocalar lazım. taktik, disiplin ve sistem üzerine fazla uğraşırsan zaten birileri gelir rahatsız olur ve gün gelir futbolcya dayalı düzen kelleni alır tıpkı bir dönemler kalli'ye başını hasan şaş'ın çektiği bir grubun yaptığı gibi. isim kariyer bakmadan o hocayı indirirler alimallah..michael skibbe'nin gönderildiği kocaelispor maçında sabri sarıoğlu; frank rijkaard'ın gönderildiği maçta ise servet çetin'i bi değerlendirin bakalım. unutmadan bu da kalli'nin ipinin çekilişi.

    http://spor.milliyet.com.tr/...8/513459/default.htm

    ister ayılın ister bayılın bizi batırdı dediğiniz mancini yerine başka bir hoca olsa şu takım juventus'dan 4 puan alıp o gruptan çı-ka-maz-dı. sneijder sol kanat oynamaz dediler sneijder'i öyle bir oynattı ki kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi, semih sağ bek olmaz dediler ofansif olarak zayıf dediğimiz semih trabzon maçında asist yaptı bu sene nerelerde olduğu hangi takıma kiralandığı belli olmayan berk ismail ünsal'ı bile takıma monte etmeye çalışıyordu "ama o sözümona çok koşan, ırgat" futbolcu karşı karşıya kaldığı pozisyonda berk'e pas vermeyip topu kaleciye nişanlayınca berk'in olası bir patlamasının önüne geçti formasını da garantiledi. keza bu sene galatasaray'dan silinen gökhan zan hayatının maçlarını çıkardı. bardağın boş tarafına bakım ama deplasmanda batırdııı yeeeaaa demek ne kadar kolay değil mi ?

    tutturulmuş bi ontivero burdisso hajrovic. o sene ontivero ve burdisso transferleri altında bi cinlik arıyorsanız aynı cinliği selçuk ve burak'ın sözleşmesinin fahiş fiyatlarla uzatılmasında da arayınız lütfen. burda mancini'nin değil başka kişilerin zaafiyeti var. ha keza galatasaray tarihinin en pahalı transferlerinden biri olmuş 10 milyon euroluk buruma kimin zamanında transfer edildi onu da bi inceleyiniz, amrabat amrabat diye tutturup 8 milyon euroyu kim saçtırdı bakalım. sadece 2 futbolcu ve minimum maliyetleri 18 milyon euro. çok acayip işler döndü o sezon ve bu transferleri sanki " aha işte mancini'nin istediği adamlar kulübü batırdı attı" diye lanse etmek yanlışın daniskası. prandelli, duygun yarsuvat geldiğinde bana song, marcelo ve bunun gibi avrupanın kalburüstü futbolcularının transferine dair sözler verildi karşılığında dzemali, pandev getirildi demişti. varın aysal yönetiminde yapılan transfer hatalarından bir sonuç çıkarın. yaşananlar çok açık mancini kariyerli bir teknik direktördür onu buraya getirmek hemde sezon devam ederken getirmek için ünal aysal bir takım sözler verdi ve sezon sonunda mancini sözlerin tutulmayacağını ve işlerin daha kötüye varacağını anlayınca kariyerini düşünüp 5 kuruş almadan çekti gitti.

    şu takımla 1 sene daha şansı hak ediyordu ünal aysal yönetiminin eksilerini ve artılarını bir kefeye koyduğumda gözümde dibe batan kulübü bu derece düzlüğe çıkarttığı için artıları her daim daha ağır basar ama şu adama verilen sözleri tutmaması en büyük eksilerindendir. takımla beraber hazırlık kampı geçirse ve düşündüklerini uygulayıp bu sezon başımızda olsa çok farklı şeyler olabilirdi. kafasındaki galatasaray anlayışı için o sezon arenada oynadığımız rakibin üzerine bela gibi çöken, dosta güven düşmana korku salan eskişehir ve bursaspor maçına bakabilirsiniz. ayrıca oluşturduğu takım geçen sene arenada oynanan maçta fenerbahçe'ye 1 pozisyon bile vermeyip sahadan silmiştir. deplasmanda ofansif olarak silik olmamızın en önemli nedenlerinden biride özellikle son senesinde kontrat uzatılmayacağı anlaşılınca üzülerek söylüyorum ki drogba'nın kaprisleri ile uğraşması ve bazı futbolcuların maç seçmesidir. kusura bakmayında juventus deplasmanından puan çıkartıp rize deplasmanında, elazığ'da sefillere oynamanın başka izahı yok. zaten eleştirilicek tek yanıda budur bzim taraftarda ordan yakalıyor sinyoru. avrupada başarı getisen misin chelsea'ye 2-0 yenikken yedek kulübesinde ayak ayak üstüne oturan ?

    kendisinin gönlümdeki yeri her daim ayrıdır. şu kulübe çok zor bir dönemde gelip elinden gelenin en iyisini yapmış "teneke" diye dalga geçsenizde 1 kupa kazandırmış ve avrupada başarı getirmiştir. 2-3 gün önce futbolcuların baba olarak gördüğü bir hocanın yerine gelip ayağının tozu ile juventus deplasmanına çıkmak kusura bakmayın ama taşak ister dostlar başka kelime bulamadım. gittiği yerde umarım hep başarılı olur. en büyük ukdem kağıdı ile kalemi ile dalga geçen şu ayılara, ırkçılara cevabını veremedi yanarım yanarım ona yanarım.

    ha bu arada bu da bonus bakın tugay kerimoğlu ne demiş:

    http://www.hurriyet.com.tr/.../futbol/28020559.asp
App Store'dan indirin Google Play'den alın