• 357
    müssesese kulübü ülker’e eklemlenmesiyle haksız rekabete rağmen şimdiye dek, dişe dokunur bir başarı kazanamamış fenerbahçe'nin basketbol şubesidir. zaten 108 yılda fener'in türk sporuna damgasını vuracak hiçbir katkısı olmamıştır. bunun en büyük doğrulaması fener'in milli takımlara verdiği oyuncuların somut katkısıyla takım sporlarında kazanılmış olan herhangi bir milli başarı gösterilemeyecek olmasıdır.

    futbol olsun basketbol olsun fenerli oyuncuların yoğunlukta olduğu ve lokomotif işlevi görerek milli takımlara başarı kazandırdığı olmamıştır. buna kısaca neden değiniyorum? çünkü benim içime sinmeyen bir durum var. şöyle ki; isterse galatasaray olsun bilhassa basketbol'da ilk beşte oynayan ve lokomotif işlevi gören türk oyuncu yoksa 4 yabancıyla diğer yabancı takımlara karşı başarı kazanmak bana tam olarak milli bir başarı olarak gelmiyor. fener'in dünkü oly maçında da aynı durum söz konusuydu. emir gibi devşirme oyuncu ve diğer yabancı unsurlarla fener güya milli bir başarı kazanma yolunda ilerliyor.

    basketbolda en azından iki tane lokomotif işlevi gören türk oyuncu olmalı oly’de bile örneğin lokomotif yunan oyuncu olarak spanoulis var.

    kısaca; aziz vizyonuyla hareket eden bir spor kulübü, değil milli başarı kazanmak, bilhassa son yıllarda açıkça görüldüğü gibi anca milli zarar vermeye devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın