resim
Adnan Öztürk
Görev:As Başkan
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 730
    henüz gelmeden hakkında tavan ve taban seviyesinde yorumlar yapılmaya başlanmış.

    sanırım süreç şu şekilde işliyor: çevremizde müneccimlik, kehanet gibi antik çağ zırvalarına çok meraklı insanlar var. bir iş henüz olmadan, o işle ve aktörleri ile ilgili her türlü yorum yapılıyor, kati yorumlar arasında mantığın ve sağduyunun sesi de kayboluyor. vakit geçip de sonsuz olasılıktan biri gerçekleşiyor. bu olasılık daha önce biri tarafından hasbelkader dillendirilmişse, o kişi kendini müneccim sanıyor, kerametli sanıyor. sözlüklerde de şu tip giriler çoktur:

    "öncelikle bkz: (giri numarası)

    beni yanıltmamış hededir..."

    ömrü boyu bunun yüz elli katı kere yanılmış adamlar, sadece gelecekte olabilecek olasılıklardan birini tercih ettikleri için şımarıyorlar. benlik sevgileri arşa değiyor. bunun basit bir açıklaması var: "salladın tuttu." başka bir şey değil. tabii tahmininde yanılan insan sayısı da çok. birileri bu hokkabazlığı idrak edip de "neredesiniz?" demeye başladığı andan itibaren de "beni göt etmiş hededir..." türü giriler moda olmaya başladı. (bunun en yağlı ballı örnekleri 2011de fatih terimin gelmesi sonrasında görüldü. sanki terimin bu takımda daha önce yaptıkları bilinmiyormuş gibi...) yazarken kaide yok, her şey mübah, vurun abalıya. nasılsa haksız çıksan basit bir şekilde "beni göt etti..." diyerek zevahiri kurtarıyorsun. eğer övdüğün adam iyi işler çıkatmışsa -ki obsesif hallerde tek bir iyi iş yapması senin egonu tatminin açısından yeterli olur- nasılsa "seni yanıltmamış" olur. (zaten tüm o güzel işler seni yanıltmamak için yapılmıştı, tek dert sendin, dünya senin etrafında dönüyor.)

    lütfen, bir kere de bir iş olmadan önce "bizi kurtaracak, uçuracak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak x kişisi/olayı..." yahut "bizi batıracak, fenerbahçe karşısında ezdirecek, yok edecek x kişisi/olayı" demeyin. bunu demek zorunda değilsiniz. binlerce internet kullanıcısı arasında, bir şeyi şans eseri bilmeniz sizi ihya etmez. fakat bu tür bireysel şuursuzluklar teker teker birikip toplumsal bir tavır ve saçma bir kutuplaşma oluşturunca herkes mantığını kaybediyor.

    adnan öztürk, adnan polatla kapıştığında başkan seçilmesini hiç istemediğim biriydi. aysal yönetimine girdikten sonra da sevemedim. güzel bir yanı var, dik duruşlu, eğilip bükülmüyor. inandığı yolda ilerliyor. gel gör ki çok sivri dilli. gereğinden fazla atışmaya meyilli. gergin bir yapısı var. hayattaki dengelerinin güç üzerine kurulduğu izlenimini veriyor. ben böyle bir insanın galatasarayda başkan olmasını istemem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın