• 1
    galatasaraylı olmayanların, galatasaraylıların her futbol tartışmasında öne sürdüğünü iddia ettikleri argüman. yani onlara göre, konu futboldan ve özellikle avrupa'dan açıldığı zaman biz hemen "ama bizim uefa kupamız var" diyoruz. bunu en çok iddia edenler tabi ki beşiktaşlılar. ardından fenerbahçeliler, sonra trabzonsporlular ve diğerleri geliyor...

    aslında bu başlığın bugüne kadar açılmamış olması bile her şeyi ortaya koyuyor, ama ben yine de birkaç şey söylemek istiyorum bu konuda.

    ben şu ana kadar arkadaşlarımla, akrabalarımla veya başkalarıyla yaptığım hiçbir futbol tartışmasında böyle bir cümle kurmadım. ama hemen hemen hepsinden sıkıştıkları, cevap veremedikleri zaman "haa, ama sizin uefa kupanız var di mi? :)))" şeklinde bi cümle, bi ifade duydum. onlar bizim uefa kupası ile işin içinden sıyrılmaya çalıştığımızı, başka bir argüman bulamayınca hemen onu öne sürdüğümüzü söylüyorlar, ama bunu yapan kendileri aslında. içlerinde o kadar büyük bir eziklik, o kadar büyük bir kıskançlık oluşmuş ki, her tartışmada bunu öne sürüyorlar. sorsanız çok önemsiz bir kupa olduğunu, sadece 1 kere almış olduğumuzu* ve bunun tesadüf olduğunu söylerler, ama yine de bu cümleyi kurmadan edemezler. çünkü ligde, türkiye kupası'nda, türkiye süper kupası'nda bizi ne kadar, ne şekilde, ne kadar farkla yenerlerse yensinler asla bizden daha büyük olamayacaklarının farkındalar.

    bunu öne süren grubun biri için zaten en önemli şey bizle oynadığı maçları kazanmak. bizim uefa kupası'nı kazanmaya giden yolda karşılaştığımız rakiplerin* çok güçsüz olduğunu iddia ederler, ama sikindirik takımlarla* oynaya oynaya yarı finale çıkarlar, ortalığı ayağa kaldırırlar ve adam gibi bir rakiple* karşılaşıp elenince kupa yine önemsiz olur onlar için. sonra yine tek getirisi puan farkını azaltmak olan bir lig maçından sonra bizi yenip amaçlarına ulaştıkları için sevinirler ve "ama sizin uefa kupanız var di mi?" demeye devam ederler, kendilerince dalga geçerler yani.

    öbür grup bunlardan da beter. ön elemede karşılaşıp fark yemedikleri için sevindikleri takıma "elimizden kaçırdık :))" derler, ama o takımı* bizim zaten 2000'de finalde devirmiş olduğumuzu unuturlar. son 32 turunda, kupayı* umursamayan bir liverpool'u eleyip son 16'ya kaldıkları için(u: beşiktaş kendi çapında iyi oynamış olabilir ama liverpool'un ne kadar umursamaz oynadığı da su götürmez bir gerçek) sokaklara dökülürler, başkanları da çıkar "bu kupanın türkiye'ye gelmemiş olması utançtır" der. işte bu kadar eziktirler.

    işte aslında mesele bu. biz çıkıp "ama bizim uefa kupamız var" desek verebilecekleri hiçbir cevap, öne sürebilecekleri hiçbir karşı argüman yokken bir şey demiyoruz, ama onlar sürekli aynı şeyi ortaya koyup çaresizliklerini, ezikliklerini göstermeye devam ediyorlar. şöyle bir dörtlükle bitireyim bari de anlamlı olsun:

    sana göre tesadüf
    bize göre söke söke
    sen rüyanda göremezsin
    kupa bizim müzemizde

    ekleme: daha önce bu başlık açılmamış ama anlattığım durumla ilgili bazı başlıklar mevcutmuş.

    (bkz: onların uefa kupası var)
    (bkz: ama onların uefa kupası var)

    (bkz: ama bizim uefa kupasında yarı finalimiz var)

    ayrıca;

    (bkz: galatasaray'ın uefa kupasını alması tesadüftür)
    (bkz: uefa kupasını almak zor ama imkansız değil)

    son olarak;

    (bkz: uefa kupası başarısının küçümsenmesi)
App Store'dan indirin Google Play'den alın