• 24
    metin oktay parçalısı dediğimiz şey, forma'nın arkasında yazan numara haricinde üzerinde göğsün ve kolların zıt renklere gelecek şekilde sarı-kırmızı'ya pay edilmesiyle oluşan v yaka formadır.

    bu formanın belki 2014-2015 sezonunda çıkmaması ticari bir düşünce üzerine gerçekleşmiş olabilir, saygı duyuyorum. sonuçta kullandığımız 3 şeritli ve kırmızı ağırlıklı forma da metin oktay dönemlerinden kalan nostaljik bir tasarımın yeniden dizayn edilmişi.

    http://2.bp.blogspot.com/...3%87ubuklu+Metin.jpg

    benim aklıma takılan şey, bu formayı şort ve çoraplarla nasıl kombine ettiğimiz. metin oktay dönemlerinde ve galatasaray tarihinin genelinde bu parçalı formayı beyaz şort ve kırmızı çoraplarla kombinlemişiz.

    http://www.hurriyetdailynews.com/...ivity/metinoktay.jpg

    dediğim gibi, geneli bu şekilde olmak üzere bir de sarı çoraplı olanına rastladım.

    http://fs1.directupload.net/.../150312/r5yghwxy.jpg

    ancak, metin oktay dönemi sonrasında bu formayı çok değişik forma & şort & çorap üçlüsü olacak şekilde tamamlamışız. formanın altına siyah şort & siyah çorap mı dersin, sarı şort & sarı çorap'la mı dersin, yoksa son zamanlarda aşina olduğumuz kırmızı şort & kırmızı çorap mı dersin, alternatif renklerle birleştirmişiz. açık söyleyeyim beyaz şort & kırmızı çorap harici hiçbir kombinasyon bana hoş gelmiyor.*

    tabi bu sadece bizim kararımıza bağlı bir etmen de değil, bunun da farkındayım. sonuçta iç saha formamız olan sarı kırmızı parçalı veya diğer sarı kırmızı galatasaray formasını giyerken bir takım usullere de bağlı kalmamız gerekiyor. misal vermek gerekirse, bu sezon ve geçtiğimiz sezon türk telekom arena'da ağırladığımız bütün rakiplerimiz ekseriyeti beyaz forma takımlarıyla geldiler. haliyle de galatasaray'ın iç saha formasını da beyaz harici bir renkle kombinlemesi gerekiyordu, ki yanılmıyorsam fatih hoca döneminde 1-0 mağlup olduğumuz gençlerbirliği maçı ve geçen sene 1-1 berabere bitirdiğimiz kasımpaşa deplasmanı harici kırmızı şort ve çorapla tamamladık. bahsettiğim iki karşılaşmada da kırmızıya nazaran daha farklı gözüken siyah takımı kullandık.

    uefa'ya göre takımlar maç öncesinde formalarını belirlerken ilk önce deplasman takımının görüşleri alınır, ki bu takım da karşılaşacağı ev takımın forma renklerini ve geleneklerini de göz önünde bulundurmak zorundadır. ev sahibi de rakibinin seçtiği formaya binaen renkleri karıştırmayacak şekilde kendi formasını kullanabilir. ancak ülkemizde bunun tam anlamıyla yapıldığını söylemek güç. türk telekom arena'da galatasaray'ın kaç tane rakibinin kırmızı ağırlıklı formalarıyla geldiklerini sayamıyorum bile. gerçi sadece kırmızı veya sarıyı da saymayayım, mesela 2014-2015 sezonunun ilk yarısında 3-2 kazandığımız mersin maçında rakip baştan aşağı koyu lacivert formayla gelmesine rağmen biz beyaz forma ve alt takımıyla sahada yer aldık. bunu bir barcelona için, bir manchester united için, ya da chelsea için söyleyemezsiniz. çünkü bu takımların ritüelleri bellidir. old trafford'da kırmızı forma giyip, altına da bir de beyaz şort tercih etmeniz imkansızdır, çünkü hayaller tiyatrosu'nun sahibinin kostümleri bellidir. nou camp'a barcelona dışında hiçbir takım lacivert formayla maça çıkamaz, şayet o statta rakibi barcelona değilse! düşünsenize, şampiyonlar ligi finali'ni alternatif formayla oynayıp maçı kazandıktan sonra seramoniye üzerlerini değiştirip klasik formalarını giyen bir takımdan bahsediyoruz!

    derdini şey edeyim diyebilirsiniz, ancak bunlar 110 yıllık tarihi olan bir kulüp için değerli şeyler. galatasaray iç sahada oynuyorken o sezon için belirlediği sarı kırmızı formasını giyip, şortunu beyaz seçmeli, kırmızı çorabıyla da tamamlayabilmeli. en azından lig ve şampiyonlar ligi & uefa kupası maçları için bunu gerçekleştirebilmeliyiz. kupa ve hazırlık maçları için alternatif formalar tercih edilebilir, sonuçta yarı final veya finalde değilseniz takımın as oyuncularını bile tercih etmediği bir kulvar o.

    dediğim gibi, baştan aşağıya doğru öncelik kırmızı, beyaz, kırmızı olmalı. bu kombinasyonu da bu entryinin tarihini baz alırsak en son 1-0 tokatladığımız bizim memleketin olmasa da gavurun şikecilerinin maçında giydiğimizi söylemeliyim.

    http://www.uefa.com/...56/36/2035636_w1.jpg

    hoş, o karşılaşmanın birinci perdesinde de beyaz şort ve çoraplarla çıkmıştık. belki de ertesi günü çorapları değiştirip, metin oktay kombinasyonu yaptığımızda onları yenip şampiyonlar ligi'nden şutlama kudretine sahip olmuştuk, kim bilir?

    http://www.kukreyenaslan.com/..._aciklama_h10870.jpg

    not: kırmızı formayı beyaz şort ve çorapla kombinlemek de fena değil. ancak metin oktay stili dediğim gibi.

    bu yazının yazıldığından bir gün sonraki 14 mart 2015 galatasaray başakşehirspor maçı editi: dedikten 24 saat bile geçmeden ilk mücadelede hemen yapılmış. helal olsun aslan takımım benim.

    https://pbs.twimg.com/media/CAE5_rtWUAEvtLF.jpg

    bahsettiğim forma şort şorap tamlaması budur!
App Store'dan indirin Google Play'den alın