• 11
    thomas muller ornegi cok soylenmis ancak thomas muller all-around oyuncu kategorisine giriyor. herseyi yapabilen ve ofansin her yerinde oynayabilen oyuncu. hole player delik degil, bosluk oyuncusu demek. defans ve orta saha bosluguna saklanip forvet gibi oynayan oyunculara soylenir. sasa ilic cok dogru bir ornek. alex de kendini forvet olarak tanimladigi ve cizgiye asla kacarak oynamadigi icin dogru bir ornek diyebiliriz.

    james daha komple bir oyuncu, hole player demek haksizlik olur.

    burak yilmaz gibi patlayiciligi olan ama teknigi zayif forvetler de hole'da oynadiklarinda verim verir ki hamza hoca onu bir kac mac o mevkiye cektiginde iyi sonuc almisti. ben illa bosluga oyuncu atilacaksa bunun forvet ozellikli olmasi taraftariyim. orta saha'dan birini oraya cekip fizik gucu eksiltmektense forvetten bir kisiyi oraya yerlestiriporta sahanin direnc kazanmasi ve bitiriciligin artmasi taraftariyim. hatta o kisinin onune false9 da koyarsani tadindan yenmez.
    bir de false10 kullabilabilir hole'da. bruma tipi oyuncular makbul bunun icin de. bruma'nin bitiriciligi yok diyebilirsiniz ancak false10'den beklenen oncelikli olarak bundan daha baska isler.

    son olarak eski poacher'larin hole player'a, onlarin da artik yavas yavas false10'lere donustugunu soylersek yanlis olmaz sanirim. (evrim soz konusu, giderek daha efektif alana kayan ve modern futbola daha yatkin bir degisim/gelisim)
App Store'dan indirin Google Play'den alın