resim
Iker Casillas Fernández
Görev:Yönetici
Takım:Real Madrid
Yaş:43
Uyruk:İspanya
  • 253
    bazı kaleciler yaşlandıkça kazandıkları tecrübeyle birlikte daha da iyi olurlar çünkü fizik gücüne dayalı çeviklik ve yaşa dayalı cesaret gibi özelliklerden ziyade zeka da öne çıkan bir özellikleridir. böylece giderek artan fiziksel dezavantajlarını zekaları vasıtasıyla hareketlerine uyarladıkları tecrübe ile kapatabilirler, hatta değil kapatmak daha da iyi performans bile gösterebilirler.

    eğer işin arkasında başka psikolojik sebepler yoksa demek ki casillas böyle bir kaleci değilmiş, bunu görmüş olduk. son 4-5 senede resmen göçtü gitti. kalecilik yetenekleri ala ama hiçbir zaman büyümedi sanki casillas, gözümde asla "tecrübeli" bir kaleci olmadı, yaş da alıp başını gidince performansı düştü haliyle. cech'den de şüphe duyuyorum mesela.

    herhalde buffon bu işin aktif anlamda en iyilerinden biridir. van der sar da öyleydi. schwarzer kaç yaşında, hala oynuyorsa bunun sayesinde... schmeichel değildi. muslera beni bu açıdan korkutuyor mesela, 30'undan sonra ufak ufak geriye saracakmış gibi bir izlenim alıyorum, yetenekleri muazzam ve şu an için de dünyanın önce gelen kalecilerinden ama "tilki" kaleci izlenimi vermiyor bana.
App Store'dan indirin Google Play'den alın