• 22766
    hamza hoca, bir gün öncesinde semih'in kadrodan çıkması sonucu savunmadaki sıkıntıları azaltmak adına doğru dokunuşlar yaptı.

    sadece bununla kalmadı ve bir başka hamle ile umut'u tercih etti, hücumdaki dengeler değişti. hamza hoca, rakibinin artılarını pasifize etmenin yanında, hücumu düşündüğünün de mesajını verdi.

    derbinin başlangıcı da, beklendiği gibi değil, hamza hoca'nın istediği ve planladığı gibi oldu. galatasaray'ın ilk 20 dakikadaki, sakin, pas yapan ve dengeli hücumları, selçuk ve burak ile 2 net pozisyona dönüştü. bu bölümde en dikkat çeken durum, selçuk ile hamit'in, fenerbahçe yarı alanına kadar gelip baskı yapması ve fenerbahçe'nin oyun başlangıcını engellemesiydi. fenerbahçe ise, bu bölümde uzun top ve uzaktan şut atmak zorunda kaldı.

    daha sonra dengelenen oyun, ilk yarının sonlarına kadar fenerbahçe'nin istediği şekle döndü.

    iyi ve çok pas yaparak galatasaray yarı alanına yerleşen fenerbahçe, diego-kuyt'tan etkili şutlarının yanında en net pozisyonunu egemen ile yakaladı.

    diego'nun sahadaki varlığı önemli olsa da, sonuca yansımayınca sıkıntı büyüdü. çünkü, meireles ile daha diri ve hakim bir orta saha, dolayısı ile fenerbahçe ortaya çıkıyordu. sow-kuyt-emenike üçlüsünün fazla etkili olamamasının sebebi galatasaraylı oyuncuların, oyun disiplini ve anlatılanları çok dikkatli uygulamalarındandı.

    selçuk'un sakin ve lider tavrı, hamit'in tecrübesi ve pozisyon bilgisi ile orta saha ayakta kaldı. umut'un fedakar ve içten mücadelesi, telles-olcan ikilisinin değişmeli ve kademeli anlayışı ile fenerbahçe'nin en güçlü yanı olan kenar organizasyonları engellendi.

    hamza hoca'nın planı önde baskı yaparak, fenerbahçe defansının oyun kurmasını engellemek, dolayısı ile fenerbahçe orta sahasının topla buluşmasının önüne geçmekti. maçın genelinde de bu istediğini elde etti.

    fakat maçın son bölümünde, galatasaray'ın iyi oynadığı anda yenilen hızlı hücum sonucu gelen gol, her şeyi bitirdi. kaldı ki yenilen golde yakalanılan an, maç boyunca neredeyse hiç olmadı. bu da, kazanma isteğinin yansımasıydı.

    galatasaray, kazanabileceği ama en kötü berabere bitirebileceği bir maçı kaybetti. net pozisyonlara girmesine rağmen gol bulamamak, galatasaray'ın maçı mağlup bitirmesinin sebebiydi.

    hakan ünsal
App Store'dan indirin Google Play'den alın