resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 8171
    8 mart 2015 fenerbahçe galatasaray maçının kuşkusuz en büyük tehlike yaratma potansiyeli olan oyuncusu.

    hamza hoca ataklar başlarken öncelikli olarak wesley üzerinden gitme taraftarıdır şüphesiz. fakat normalin üzerinde seyreden baskı ve rakibin nispeten daha kaliteli savunmacıları dolayısıyla bu adama azami önlem alınacağının da farkındadır. alternatif planlar nedir ne değildir muhakkak kritiğini yapmış ve oyuncularıyla da paylaşmıştır. buna mukabil de atakları wesley haricinde alternatif yollarda kimlerle oluşturacağının belli olduğu kanısındayım.

    benim dikkat çekmek istediğim nokta şu. herkes wesley'nin arena'daki karşılaşmada yaptığı solo şovun bir benzerini umuyor. hatta benim de kafamda tahayyül ettiğim şekilde atacağımız golün wesley tarafından gelmesini düşünüyor ve büyük bir iştahla istiyorum. burada şuna önem göstermekte fayda var, birincisi rakibin kendi saha ve seyircisi önünde oynayacak olmamız ve buna paralel olarak kendisini karşılayacak olan fenerbahçeli futbolcunun/futbolcuların adam markajını yüksek seviyede yapacak olması. kaldı ki ilk maçta da atılan alves'in fenerbahçe'nin oyun şablonunu ve konsantrasyonunu bozmasıyla bu golleri bulabilmiştik. tamam, pekala kabul ediyorum o iki şahane golün bununla ne alakası var, ancak işte görünen yüz o kadar basit değil. evet, o maçta wesley, alves atılmadan önce ve sonra da sürekli uzaktan şansını deniyordu. fakat yine de bunu önemli bir madde olarak görmemizde fayda var. o maçta da mehmet topal ve selçuk wesley'i kilitleyecek oyuncu görünümündeydi. atılan alves'in yerine mehmet topal'ın daha geriye gelmesiyle bu kilitten biraz daha kurtulmuş gözüküyordu. nitekim markaj meziyetleri mehmet topal'ın daha altında bir oyuncu olan selçuk'un tek kalmasıyla gerçekleşmişti bu da. gerçi sadece wesley üzerinden de bakmamak gerek, burak da, umut da, hatta diğer galatasaraylı oyuncular da ileriye yönelik daha rahat hamleler yapmaya başlamışlardı.

    kadıköy'deki baskıyla doğru orantılı olarak en azından futboldaki stres yönetimi konusunda expert seviye bir oyuncu olan wesley'nin bu maçta da bir şeyler yapması haliyle bekleniyor. ancak demin de söylediğim üzere bu maçta biraz daha dikkatli ve yaratıcı olacaktır, olması bekleniyor en azından. kafamdaki tabloda ise wesley, kendisini marke edecek oyuncuların yerlerini boş bırakmasıyla takım arkadaşlarına rakibi üzerine çekerek bile çok değerli pozisyonlar hazırlayabilir. yıllarca inter - milan, real madrid - barcelona, ligdeki ve avrupa'daki diğer ciddi müsabakalar, hatta ajax - psv maçları oynayan ve savunma kalitesi fersah fersah ligimizin üzerimizde olan futbolculara bile çok zorluk çıkarttığı için bunu kendisi bile planlanmıştır. genç olduğu zamanlardan dahi kendisini tanıdığım için o dönemlerde bile yaşının çok üzerinde pozisyon yerleşimi bilinci olduğunu belli ediyordu. gerek huntelaar'a, gerek milito'ya, eto'o'ya, gerekse higuain, robinho, raul gibi oyunculara yaptığı asist ve onları oyun içerisinde doğru şekilde boş alanlara yönlendirmeleriyle bunun üstesinden geldi.

    bu maçta da ben kendisinden burak, bruma, umut, artık forvette kim varsa o oyuncuları bir yönetmen edasıyla yönetmesini, öyle demarke pozisyonda uzaktan bol bol şutlar çekmesine nazaran daha olanaklı ve daha iyi bir tercih olarak görüyorum. yeri gerektiği zaman elbette sağ ayağından patriot füzesi gönderecektir ayrıca, buna da hiç şüphem yok. ancak takımın generali ve 10 numarası olması dolayısıyla arkadaşlarına pozisyon hazırlamayı öncelikli hedef haline getirmiş bir futbolcunun bunu ön planda tutacağına da zerre kuşkum yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın