• 18
    fenerbahçe maçta volkan, serdar-bekir-alves-kadlec, selçuk-uygar-diego(dk. 60 meireles), topuz(dk. 79 ramazan)-webo-sow(dk. 60 kuyt) kadrosu ile oynadı.

    diego'nun meireles ile yer değiştirmesi taktik olarak pek bir anlam ifade etmiyor, zira son haftalarda ikisinin de aynı ofansif şekilde oynatıldığını birçok kez dile getirdim. diego koçum beleşe aşırtma gol atmış, helal olsun, artık sneijder ile kıyaslanabilir :( kaleci niçin kolunu kaldırmaya tenezzül bile etmedi yadırgadım.

    sow'un golünde de kaleci aynı şekilde biraz pasif kaldı. o kadar çabuk pes etmese bunu da kurtarabilirdi. meireles'in boş kaleye atamadığı gol de komikti. kıç üstü düşerek auta attı.

    orta sahada uygar mert zeybek tüm kupa maçlarında görev yaptı ve bu bağlamda a2 takımdan dikkat çeken tek isim. bir maçta oyuna sonradan girdi, diğerlerinde ise (7 maç) ful 90 dakika sahadaydı. aslında kanatta oynuyordu ama sonra merkeze kaydı. tam tersi de olabilir ama iki mevkide de oynuyor işte. bir ara gökay iravul vardı ona benzetiyorum tarzını ama başarılı olur mu pek emin değilim.

    neyse işte sow çıkıp da kuyt girince 20 dk kadar kuyt ile topuz kanatlarda oynadılar, sonra topuz yerini bir başka orta saha olan ramazan civelek'e bırakınca uygar kanada geçti ramazan merkeze girdi. biraz cılız bir oyuncu, yapsa yapsa tekniğiyle iş yapar ama onun için de tecrübe kazanması lazım. uygar'ın tekniği daha iyi ve ayakları yere daha sağlam basıyor. yeni nesil orta saha tipinde oyuncular bunlar, alper potuk'un ilkel versiyonları gibi. alper de merkez oyuncusuydu ama hızlı ve teknik diye kanada kaydı.

    sağ bekte kazma stoper serdar kesimal oynadı. adam göçtü gitti ama sırf yaşı var diye ilk on bir başlıyor, hayret... şahsen savaş polat oynar diye düşünmüştüm. yemedi tabi bir sürü genci aynı anda oynatmak eagle efendiye onu da anlıyorum.

    neyse işte allah kimseyi fenerbahçe'nin gençlerini bile takip ettirecek kadar işsiz bırakmasın :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın