• 8659
    en ofsayt entrym olacak. burada futbolu çok yanlış anlayan veya takımı ve oyuncuları barcelona ve real madrid efsane galatasarayla ronaldo ve bale messi ile kıyaslayıp duran insanlar var. yanlış anlamayın direk yazmıyorlar ancak beklenti bu. kurtulun şundan lütfen. herkes değil ancak önemli bir kısmının futboldan ''çok üst düzeyde'' anlamadığı ve genç oyuncu gelişimi ve genç oyuncudan beklenti konusunda ciddi sıkıntıları olan bir sözlük.

    öncelikle koray günter konusu. yenilen golde hatası yoktur orada bulunmayan olcan yerine hala koray'a giydirme hevesinde olan insanlar mevcut. şimdi savunma oyuncu değil takım işidir. savunma hat olarak yer alır yani top rakipteyken bir sol bek ve bir sağ bek aynı, aynı olmasa bile yakın bir hizada durur. goldeki hatadan dolayı ben olcan'a da kızmıyorum çünkü bu bir alışkanlık işidir. yani savunma hattını gözetmek ona göre pozisyon almak bu adam kariyerinin önemli bir kısmını sol açık oynadığı için zaman zaman uyuyor tabiri caizse bu da o oyuncunun kötülüğünden değil pozisyon alışkanlığının olmamasındandır.

    koray günter gerek fizik gerekse pozisyon bilgisinden ötürü bana ciddi şekilde gelecek vaat ediyor. sıkıntısı nedir? sıkıntısı adam kaçırması ve konsantrasyon eksikliği bu da giderilmeyecek bir problem değildir. ayrıca adamdan çıkar çıkmaz bir bülent korkmaz ya da semih kaya performansı bekleniyor el insaf!

    bruma konusunda yine sözlük bir genç oyuncu gelişmi nasıl izlenmemelidirin dersini veriyor. bu adam hızlı mı? evet. çabuk mu? evet. adam eksiltebiliyor mu? evet. fiziği zayıf mı? evet yeterli değil. pozisyon bilgisi iyi mi? hayır henüz yeterli değil. şutları iyi mi? henüz yeterli değil.

    bu adam için geçen yıl yapılan genel eleştiri, sürekli çalım atıyor takım oyunu ile alakası yok. pozisyon bilgisi sıfır fiziği çok zayıf şutları tam bir fiyasko gibi. en güncel maç olarak düne ve hamza hoca sonrası dönemlere bakalım. bu adam artık takım savunmasına katkı veriyor mu? evet. adam kovalıyor mu? evet. sabri ileride kaldığı dönemlerde geri geldi mi? evet. dün akşam tvden de mutlaka görülmüştür ancak çıplak gözle ise çok net görünen 2-3 ikili mücadelesi vardı. adam çalım atmaya çalıştı bruma'ya tak diye aldı evlat. demek ki fiziki bir ilerleme var mı? evet. artık topu aldığında önce pası düşünüyor ve hemen kafasını kaldırıyor kime pas verebilirim diye. şut dedik akşam ilk golde şutu bruma mı attı? evet. geçen yıla göre gayet iyi bir şut çıkarttı karşı karşıya pozisyonda ise topun dibine girmeyi başardı ancak adam yetişti yapacak bişey yok.

    şimdi hepsinin toplamında eksik yönlerini ilerletme çabasında olan ve kademeli olarak ilerleten bir adamı sürekli gömüyorlar. futbol realitesi ile cidden alakanız yok. skor taraftarı mısınız ya?

    yani bekliyor ki sözlük burası kötü tamam adama max verilen süre 2 hafta 2 hafta içinde iyileşmediyse tamam bitti onun işi. 2 haftada hangi oyuncu ne kadar gelişebilir? sabır ve genç oyuncu konusunda sözlük cidden çok kötü. birisi iyiyse hagi ile kötü ise mustafa sarp ile kıyaslanıyor yapmayın bu kadar keskin olmayın futbol böyle bir şey değil.

    bütün gün tvde messi ronaldo bale izleyip play station kafelerde onları kontrol edip gelip burada onlarla karşılaştırarak yerin dibine sokuyorsunuz adamları yapmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın