• 1166
    8 mart 2015 fenerbahçe galatasaray maçı için;

    öncelikle biraz yorum...

    defansif yönü çok eksik olan olcan'ın sol bekte oynaması tam bir facia olur. fenerbahçe maçlarının vazgeçilmezi hakan balta ise mutlaka oynamalı ama tabi ki stoperde değil. çünkü rakip sürekli araya top atan bir takım ve orada ağır bir hakan'ın olması felaket senaryosu olabilir. bence hakan hem defansif yanı düşünülerek hem de büyük bir zaafımızın olduğu hava toplarına katkısı olacağı için sol bek olarak düşünülmeli. zira karşısında yine kendisi gibi hızını kaybetmiş bir köyt olacak. gökhan gönül mü? o sneijder'i bırakma korkusundan doğru dürüst çıkamayacak bile.

    defansta eğer kupa maçında hazır olduğunu görürsem şahsen semih'i oynatırdım. daha önce bu maçları çok defa başarı ile oynadı ve zaten 2 haftadır da takımla birlikte çalışıyor.

    ortasahada mutlaka üstünlüğü almamız gerekiyor. melo'nun yokluğunda alan daraltan ve pres yapan bir orta saha olmalı. o yüzden 2 değil, 3 orta saha ile çıkmalıyız. emre her ne kadar son maçlarda hamza hocanın tercihi olmasa da bu maçta hızlı hücuma çıkma ve pres başlangıcı için anahtar bir rol üstlenebilir.

    ben yasin'in bu maç için uygun olduğunu düşünmüyorum çünkü fenerbahçe topu sürekli ayağında tutmaya çalışacaktır. yasin'in sürekli diri ve uyanık olması gerekiyor ki etkili olabilsin.

    benim aklımdan geçen diziliş şu şekilde.

    ---------------------------muslera----------------------------

    --sabri---------chedjou---------------semih--------hakan--

    ---------------selçuk-------------hamit----------------------
    -------------------------emre----------------------------------

    -------bruma------------------------------sneijder-----------

    --------------------------burak--------------------------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın