resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 4023
    felipe melo'yla kıyaslamıyorum. çünkü aralarında siklet farkı var.
    ancak felipe melo'yu baz alarak hamit altıntop'un özelliklerini değerlendirelim.

    artı yönleri.
    kim ne derse desin adam alman disiplini almış. alman futbolu acaip bir yapı. hani lineker'in meşhur lafı vardır. futbol bir top ve 22 kişiyle oynanan, almanlar'ın kazandığı bir oyundur diye. bireysel yetenekleri rakiplerine göre daha gösterişsiz oyuncularla almanlar hep galip gelmiştir. gösterişsiz kelimesini özellikle seçtim zira düşük demek büyük haksızlık olacaktı. çoğu futbolcularının en gelişmiş yönünün mental yetenekleri olması tesadüf olamaz. ronaldo'nun, messi'nin büyülü özellikleri ile yaptığını müller her zaman en doğru ve en basit tercihleri seçmeyi başararak yerine getiriyor. hamit'de de fiziksel özellikleri yerinde olduğunda bu var.

    kesinlikle felipe melo'dan daha çok koşuyor ve bu koşuları akıllı koşular. belki de koşu mesafesi melo'dan tek üstün yanı.

    defansif olarak melo kadar olmasa da kesinlikle iyi futbolcu. nerede durulur iyi biliyor. ayrıca ön libero olarak çapayı atma bölgesi felipe melo'nunkinden biraz daha önde.

    dezavantajlarına gelirsek...
    bir defa top kullanma becerisi ilginçtir seneler geçtikçe düştü. çoğu topu en risksiz fakat efektif olmayan şekilde kullanmayı tercih ediyor. yani ileri oynayabileceği anlarda topa basıp yan veya geri pas yapmayı tercih ediyor. galatasaray'ın oyununda melo'nun ofansif özellikleri çok önemli yer tutuyordu. driplingleri, uzun, kısa pasları... baskı yediğimiz anlarda hamit'le top çıkarmak, melo ile top çıkarmaktan çok daha zor. belki baskıyı sneijder'i o bölüm içerisinde geriye çekerek kırabiliriz...

    hava toplarında melo'nun açığını kapayamaz. ancak tabi ki bir gökhan gönül değil. sadece artısı yok ama eksisi de yok. kendi ceza sahamızda dominant melo'nun eksikliği yüzünden sıkıntı yaşayabiliriz.

    rakip takım üzerindeki psikolojik etkisi asla melo olamaz. zaten bir hagi vardı... bir de melo. ancak kendi takımı üzerinde etkili bir karakter olduğunu düşünüyorum.

    hamit malesef bir melo olamaz, hele son zamanlarda iyi form tutmuş bir melo asla olamaz. ancak ritmini yakalarsa bizi sezon sonuna kadar idare edebilir. bu noktada melo'nun kullandığı insiyatifleri, yokluğunda ondan rol çalarak selçuk, sneijder, bruma, yasin, burak, emre, pandev kullanacak.

    pandev demişken. bu gün 27.02.2015. kayseri erciyesspor ile oynuyoruz. beklentim pandev'in forvet hattında kendine yer bulması. umarım golünü yazar. zira umut bulut bir şekilde takıma pozitif etki etse de melo hamit değişikliği sonrası kazmalıklarını telaffi edecek durumda değiliz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın