resim
Blerim Dzemaili
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:38
Boy:1.80
Uyruk:İsviçre
  • 423
    takıma ilk katıldığı zamanlarda melo'ya oldukça iyi bir alternatif olabileceğini düşünerek beni oldukça umutlandırmıştı. italya liginin genel defansif futbol anlayışında uzun sayılabilecek süre tutunabilmesi de bu düşüncemde etkili tabi ki.

    fakat yakından izleyince, bu adamda bir defansif orta saha futbolcusunda olması gereken vasıfların bir çoğunun bulunmadığını farketmek zor olmadı benim için. kaldı ki pas alışverişlerini sağlamak, oyun kurmak, oyunu yönlendirmek gibi asli bir görevi olmayan ön libero mevkiine rakibi kovalamayan, top kapma özellikleri yetersiz, fiziki açıdan güçsüz sayılabilecek, top aldığında çoğunlukla yan top ve geriyi düşünen, dolayısıyla ayağında top tutma özelliği yeterli seviyede olmayan bir orta saha oyuncusu koyup önümüzdeki kadıköy deplasmanına gitmek, hem orta sahada top yapma, hem de top kapma konusunda oldukça riskli.

    mevcut takım içinden, kadrodaki melo boşluğunu en verimli şekilde doldurabilecek futbolcunun kim olabileceğini henüz kestiremiyorum. ama kim olmayacağı bence aşikâr.
App Store'dan indirin Google Play'den alın