resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 4014
    melo'nun yoklugunda galatasaray'in dizilis icin 2, oyun anlayisi bakimindan 3 alternatifi var.

    dizilislerden biri ve kolay olani 4-3-3 varyasyonu oynamak. defans onune tek oyunu yonlendirmesi icin birini koyup onune iki merkez oyuncusu yerlestirmek. ileride ise ya sag ya da solda ceza sahasina girebilecek bir adamla destek saglamak.

    dizilisiin digeri ise bir kac mactir oynattigi 4-2-3-1 benzeri oyuna devam etmek. simdi alternatiflerine bakalim.

    1) selcuk'u dlp gibi defans onunde oyun kurmasi icin koyup onune iki merkez orta saha yerlestirebilir. merkez orta sahayi solda sneijder' yaninda emre, hamit veya yekta ile yapabilir. ileride solda yasin, sagda bruma, ileride burak seklinde dizebilir. veya merkezi emre ve yekta ile kurup sneijder'i sola, umut'u saga, burak'i da one koyabilir.

    2) emre veya yekta'yi defans onune yerlestirip onun onune iki merkez koyabilir. bunlardan biri selcuk digeri sneijder, hamit veya emre/yekta olur. sneijder'i merkezde kullanirsa solda yasin, sagda bruma onde burak olur. sneijder'i solda kullanirsa sagda burak, onde umut olur.

    3) gecen hafta isleyen seylerden biri hamit'in defans onunu supurebilmesiydi. haliyle kolay cozumlerden biri defans onunu selcuk ve hamitle kurup, ileriyi yine yasin, sneijder, bruma ve burak'la kurmasi olacaktir.

    bunlarin disinda deneyebilecegi bir iki alternatif daha var ancak daha once denemedigi icin pek ihtimal vermiyorum. mesela cizgi bir 3'lu orta saha yapip, olcan, selcuk, emre colak yapabilir. onlerine yanyana sneijder ve bruma'yi onlerine de burak'i koyar. boylelikle merkezdeki zaafiyetimiz ortaya cikmaz.
    ya da guvenli bir 4-4-2 varyasyonu deneyebilir. olcan'i sol bek yapip onune emre'yi, merkeze selcuk ve hamit'i, saga brumayi koyar. sneijder ve burak' da ileriyi tamamlar. cok guvenli bir dizilis olacaktir. ozellikle fenerbahce maci icin dusunulebilir. sneijder'i merkeze icinip top aldigi, on liberolarinin pas atmasini engelledigi bir oyun merkezdeki zaafiyetimizi minimuma indirecektir.

    kisa vadeli en kolay cozumlerde hep hamit var. cunku defans onunde toplari supurecek melo'dan baska tek oyuncumuz hamit. bacaklari cok uzun olmasa da yeterince uzun ve her topa uzanabiliyor. rakibi karsilama konusunda gercekten cok iyi. topu ayaginda gevelemeden hemen oyuna sokuyor. son macta selcuk'un ilk yari iyi performans sergilemesinin sebeplerinden biri de hamit'in bu net oyunuydu. sonra oyundan dusup yine onde kalmaya baslamisti selcuk. selcuk'un bu huyunu ortadan kaldirmak icin de fenerbahce macina bahsettigim sekilde bir 4-4-2 varyasyonuyla cikabilir. tabi burada elzem olan emre'nin cizgide oynamak yerine surekli merkeze yaklasarak rakibi karsilamasi. bruma'nin ise surekli caner'i geriye dogru itmesi. bunu da basarabiliriz.

    melo'nun yoklugunda ne dzemaili ne de baskasi, tek care hamit. dzemaili cok savruk karsiliyor rakibi. turkiye liginde boyle bir sansin yok. rakiple kavga edebilmen gerekiyor. hamit bunu yapabilecek tek adam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın