resim
Yasin Öztekin
Takım:Bucaspor 1928
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 476
    benim için, bir açıdan, erman kılıç'a benzeyen futbolcu. bu tip futbolculara hep ufak da olsa bir sempatiyle bakmışımdır. 27-28 yaşına kadar farklı anadolu kulüplerinde iyi performanslar göstererek dikkat çeken ama bir türlü büyük takımlara transfer olamayan futbolcular... daha sonra büyük takımlara gittiklerinde gösterecekleri performansları da hep merak etmişimdir. erman kılıç adı şampiyonlar ligi listesinde yer almayınca kendi isteğiyle ayrılmıştı, ki bu çok ayrı bir konu o yüzden bu entry'de bu konuyla ilgili bir şey söylemeyeceğim, ama takımda kalsa onun da lig ve kupada çok yarar sağlayacağını düşünüyordum ben.

    yasin de böyle bence. 2014-15 sezonunda türkiye kupası'nda, her ne kadar zayıf rakiplere karşı da olsa, iyi bir performans göstermesinin ardından 2 maçtır ligde de ilk 11 başlıyor ve 1 gol 3 asisti var bu 2 maçta. ama rakamlardan daha önemlisi, sürekli bir şeyler denemesi, boş alanlara koşular yaparak ve verkaç olanağı yaratarak wesley sneijder için ekstra bir seçenek oluşturması ve çok düzgün bir insan izlenimi vermesi. ben ilk kez dünkü maçtan* sonra yasin'in bir röportajını dinledim. "birkaç maçtır ilk 11'deyim hamza hocama teşekkür ediyorum." dedi mesela, bence bu çok önemli. kendisi de galatasaray'a geldiğinde ilk tercih olarak transfer edilmediğinin farkında belki, ama çalışmayı, denemeyi, istemeyi bırakmamış ve oynadığı her maçta elinden gelenin en iyisini yapıyor. ilk 11'de oynamayı da hak ediyor. bu tip oyunculardan gelen katkının da şampiyonluk yolunda çok önemli olduğunu düşünüyorum.

    gönül ister ki kadromuz süperstarlarla dolu olsun, biri oynayamayınca diğeri oynasın... ama böyle bir şey mümkün değil. gelecek sezon için yabancı sayısı 14'e çıkarılmış olmasına rağmen 14 de türk oyuncu olacak kadromuzda.* lig, kupa ve avrupa'yı bir arada değerlendirirsek, bu türk oyunculardan birinin de yasin olması bizim için önemli bir avantaj olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın