resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 1268
    akhisar' da oynattığı sistem aşağı yukarı 4-2-3-1 sistemiydi.

    gekas ileride golcü görevini görüyor ancak gerideki üçlüde en az onun kadar gol atıyordu. sol kanatta niasse, forvet arkası olarak bilal ve sağ kanatta bruno mezenga oynuyordu.

    türkiye'de ciddi bir başarı yakaladığı doğru akhisar performansıyla hocamızın ancak şu an tamamen arayış içinde ve maksimum performans alma derdinde. bu yüzden de zaman zaman hatalara düşebiliyor ki bursaspor maçında telles'i sol açık oynatması sanırım bu hatalara örnek olabilecek cinstendi.

    ancak şunu görüyorum ki hamza hoca'nın aklında hep 4 2 3 1 sistemi var. oyuncu değişikliklikleriyle oyun sıkıştığında direk bu sisteme dönme çabasıyla değişiklik yapıyor ve bazen buda sıkıntılı sonuçlar doğuruyor.

    son iki maçımız incelendiği vakit ileride tek forvet ( umut veya burak) sol açık yasin öztekin, sağ açıkta bruma, forvet arkası olarak sneijder ile oynuyor hoca. bir anlamda kafasındaki sisteme yumuşak bir geçiş yapıyor. bu sistemin en çok yaradığı adam da wesley sneijder oldu ki golleriyle hemen hissettirdi bu farkı.

    ancak gelelim kanat oyuncularına işte bu noktada hamza hoca maalesef çaresiz kalıyor. çünkü kanat oyuncuları (ki şu ana kadar bu pozisyonda en çok verim aldığı ikili yasin- bruma oldu hani düşünün halimizi) skora katkı yapamıyor ve bunuda geçtim defansa gereken yardımı sağlayamıyor.

    bu sistemdeki en büyük zaafımız da bu aslında. kanat oyuncularımız bu sistemi oynayacak kapasitede değil. biraz hareketlilik getirdikleri zaman bile zaten fark yaratıyoruz hücum organizasyonlarında ama bu sefer de defansa gelmedikleri için zavallı çaresiz mükemmel muslera'mız gol yemeden maç tamamlayamıyor neredeyse. bu adama da yazık yahu.

    hamza hoca defans sorununu halledebilirse muhtemelen bundan sonra oynayacağımız sistem 4 2 3 1 olacak bunun da sebebi golü sürekli arayan hücum eden bir takım rolünü en iyi şekilde bu sistem üzerinde uygulamamız ve tabi ki hamza hoca'nın kafasında kurguladığı ve aruzladığı sistem anladığım kadarıyla.

    bu noktada belki nordin amrabat hocanın elinde olsa kendisinden faydalanabilirdi. ancak hocanın eli kolu bağlı ciddi anlamda. sneijder'in o bölgede verdiği verim sayesinde kanat dezavantajlarını en azından hücum yönünden sıfırlıyoruz.

    ancak defansif kurgu ciddi anlamda sıkıntılı. hamza hoca bu kurgu üzerinde durursa ve defansif zaafları gidermeye çalışırsa ligde baskın bir hücum takımı olabiliriz uzun vadede.

    tabi planları gelecek sezon için yapmak lazım bu sezon eldeki kadro ve kapasite bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın