• 70
    liverpool'un beşiktaş karşısında kazanmasını arzuladığım maçtı, ki öyle de oldu.

    benim diyeceklerim maçtan ziyade bizim taraftarlarımıza, maç öncesi söylenen neden bu kadar entry giriliyor bu maça da galatasarayımızın basketbol maçı umursanmıyor serzenişlerinin ne kadar doğru olduğunu gördük. şöyle ki:

    eğer bu maçta bjk yerine biz olsaydık liverpool karşısında ben kalıbımı basarım ki, yok efendim liverpool maçı sallamıyor, konsantre değiller, yedekler, liverpool bitmiş falan laflarından biri denmezdi bu sözlükte. hatta rakip taraftarlardan bu tarz şeyler söyleyenler için, belgeler hazırlanır hangi futbolcunun kaç maç oynadığı tek tek söylenirdi bizler tarafından. hatta bunun bir benzerini manchester united istanbul'a geldiği maç için söyleyebiliriz.
    eğer yine maç bu şekilde oynansaydı bu skorla veya 0-0 bitseydi, maç içinde çok akıllı oynadığımız, liverpool'a göz açtırmadığımız, avantajlı bir skor elde ettiğimiz hatta yer yer hakemin bizi doğradığını bile söylediğimiz bir maç olacaktı.

    allah'a şükür ki galatasaraylıyız hepimiz, inandığımız değerler ve savunduğumuz şeyler bu renklerin altında olduğu zaman aynı oluyor. ancak ben gözü kör taraftarlığın, fanatikliğin ve bu at gözlüklü bakışların bizi ileriye değil geriye getireceğini düşünüyorum, bu hayatın her alanında böyle doğruya doğru yanlışa yanlış demezsek, o zaman bir şeyleri savunma veya bir şeyleri dileme hakkımız da olmaz.

    öyle ki objektif olabilen yazar abilerimi tebrik ederim. şüphesiz onların bu tavırları ve görüşleri bu renkler altındaki bizleri daha doğru düşünmeye ve iyi olanı yapmaya itecek.
    yoksa ben de isterdim beşiktaş keşke 5-0 kaybetseydi ama olmadı işte, adamlar oynadı. biz olsak bu maçı böyle oynayabileceğimizi söyleyebilir miydik? 4 yerdik falan demiyorum ama en son bu oyuna karşı koyabilecek bir oyunu ne zaman oynadık tam manasıyla?

    tabii beşiktaş taraftarının saçmalıkları, bize söyledikleri, ve akılsızlıkları anlat anlat bitmez. ama biz bunları sallamadığımızı söylüyorsak, üstünüz, ahlaklıyız ve dürüstüz diyebiliyorsak ona göre davranabilmeliyiz. antu kafasında sürekli rakibi küçümseyen değil doğruları söyleyebilen taraftar profili çizmeliyiz.

    umarım seneye biz de avrupa'ya emin adımlarla döneriz hem de avrupa ligine değil ait olduğumz şampiyonlar ligine.

    edit: imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın