• 442
    ronaldo harika başladığı sezonda ligde oynadığı son 5 maçın 4'ünü boş geçirdi ve yalnız 2 gol attı. rakibi messi ise oynadığı son 5 maçta 11 gol attı hiçbir maçı boş geçmedi.

    şuanda cristiano'nun 33 maçta 36 gol,18 asisti bulunurken*, lionel messi 33 maçta 37 gol,21 asist yaptı*.

    turnuva bazında baktığımızda;

    la liga'da : ronaldo 20 maçta 28 gol/13 asist, messi 23 maçta 26 gol/16 asist.
    şampiyonlar liginde : ronaldo 6 maçta 5 gol/3 asist, messi 6 maçta 8 gol/2 asist ile oynamakta.

    iki oyuncu da kafa kafaya gidiyor ve sanırım şöyle bi durum var. bu sezon da ronaldo ballon d'or'u alırsa messi artık gölgede kalacağını düşündüğü için çok fena forma girmiş durumda. ronaldo'da tamamiyle kendini ispatlamak için sezon başında aşırı çalıştı ama ballon d'or'u aldıktan sonra bi duraklamaya girdi. kırmızı kart cezasıyla 2 maç kaçırdı kendisi. her sezon bu iki oyuncunun kapışması ciddi anlamda çok keyifli olmakta ancak bu sezon ciddi manada çok daha çekişmeli geçiyor, çünkü normalde ya real madrid barcelona'dan iyi olur ve ronaldo messi'yi geçer yada barcelona real'den iyi olur ve messi ronaldo'yu geçer. ancak bu sezon iki takımda hem şampiyonlar liginde hem de la liga'da kafa kafaya gidiyorlar. ve bu yolda kimin üstün çıkacağını bu iki oyuncu belirleyecek kuşkusuz.

    edit: real madrid kral kupasında çeyrek finalde elendi atletico'ya. barcelona ise villareal'i daha ilk maçta 3-1 yendi* ve finale çıkmayı garantiledi gibi. yani messi 3 maç fazla yapmış olacak ronaldo'dan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın