• 942
    her yönüyle kokuşmuş bir memlekette yaşıyoruz. futbolu kirli, adaleti lağım çukuruna dönmüş, insanlarımız çıldırmış resmen. tavuğa, ineğe, ördeğe, damacanaya, banka halleneni gördü bu gözler. gencecik kızların tecavüze uğrayıp öldürülüşünü izledik yıllardır, kurunun yanındaki yaş misali yanan hayatı kararan gazeteciler, askerler, emniyet mensupları gördük. gaffar okkan, uğur mumcu, abdi ipekçi gibi bu ülkenin aydınlık yüzlerinin katledilişine tanık olduk. kadına şiddette bir numarayız dünyada bundan utanacağımıza arsızca konuşan kanaat önderlerini gördük. canımız yanıyor yanmasına da sesimizi çıkardığımız anda daha beter oluyor her şey. öfke ve nefretle yoğruluyoruz, ciddi manada kindar, dar görüşlü bir nesil yetiştiriliyor ardımızdan.

    son olarak da dün gece öldürülen nuh köklü haberini okudum ve bir kere daha utandım insanlıktan. kar topu attı diye insan öldürüldü bu ülkede ulan. hani şu bildiğimiz kartopu! kış geldiğinden kızlı erkekli sokaklarda oynadığımız tek zararı soğuktan üşütüp hasta olma ihtimali olan oyun. ne zaman bu kadar acımasızlaştırıldık. özgecan'ı katleden canileri konuşuyorduk daha dün bugün kendi hükmünü verip cezasını kesen esnafa geldi sıra.

    milletvekili diye seçtiğimiz insanlarda bir yasa tasarısını bile medenice konuşmayı beceremeyip tekme tokat birbirlerine giriyorlarsa halkın bu derece şizofrenik ve saldırgan olması da normal aslında. mevcut iktidar tek başına suçlu değil bunda. 70 senedir süre gelmiş bütün siyasilerin birikimi bugün alev aldı. ayrışıyor, bölünüyor, bizle aynı düşünmeyeni ötekileştiriyoruz. ben dahil hepimiz yapıyoruz bunu.

    hep çıkmadık candan ümit kesilme bir gün yoluna girer elbet her şey diye düşünürdüm ama bütün insanlığa olan inancımı kaybettim artık. 24 yaşında bir insanım; kadınlara uygulanan şiddet yüzünden, kafası sadece iki bacağı arasındaki kopasıca şeye çalışan psikopatlar yüzünden hem cinslerimden utanır oldum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın