• 44
    ilk yarısını tamamen, ikinci yarısını kısmen izleyebildiğim maç. öncelikle skor aldatıcı olmasın. zira benim bu yıl gördüğüm en kötü takımlardan biriydi bu maçta gaziantepspor. ilk yarıda verdiği pozisyonlar biraz (çok az) yetenekli bir takıma denk gelse maç bitmişti. burada dikkat edeceğimiz konu fenerbahçe 'nin orta sahada baskıya hiç dayanamaması ve top kaptırması. zira bir çok net pozisyonu bu şekilde buldu gaziantepspor.

    kadıköy deplasmanında fenerbahçe 'yi yenmenin anahtarı orta sahada organize bir baskı kurabilmek. bu şekilde kuyt 'ı biraz daha geri çekebilirsek yapabilecekleri tek şey emenike 'ye top şişirmek. arenadaki maçta yaptığımız gibi emenikeyi 'de marke edebilirsek (ki savunmamızın en iyi yaptığı şey hedef adamı marke edebilmek bence) pozisyon bulamazlar.

    orta saha zaten forvetini besleyemiyor baskı yiyince. ya topu bir şekilde kuyt 'a ulaştırıyorlar ve pozisyon buluyorlar, yada stoperler emenike 'ye top şişiriyor ki işte bu da bizim istediğimiz senaryo.

    bu sistemde tek gol silahları caner erkin. eğer orta sahadan savunmaya dönen toplar caner 'le çıkarsa tehlike yaratırlar. bunun içinde en mantıklı silahımız bruma. bruma o koridoru zorlarsa caner erkin adım bile atamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın