• 4
    basligin silinmemesi icin sporla iliskilendirilmeli sanirim. bunun icin de sporda siddete cok kolay baglayabilecegimi soylesem.

    mesela bu hayvanlarin 20 yasindaki kizcagiza tecavuz etmesinin seks durtuleriyle hicbir alakasinin olmadigini, sporda karsilastigimiz; 10 kisinin bir rakip taraftari skstirdiginda ona saldirmasiyla ayni icgudu oldugunu soylesem.

    tecavuzden sonra bu hayvanlarin 20 yasindaki kizi bicaklayip oldurma refleksinin aziz yildirim konpleksiyle ayni oldugunu soylesem. yani bir sey uretmek yerine isin kolayina kacma refleksinin cezasiz kalan sucun en cezbedici sey oldugu gercegiyle birlesmesi. isim duyulmasi riskindense daha uc eyleme gecip cezasiz kalan suclarin icine cekilme durtusu.

    bu hayvanlarin 20 yasindaki kizi oldurdukten sonra bir mezari bile cok gorup yakmasinin ise yozlasmis ahlak anlayisimizin vicdani durtulerin gozlerini koreltmek icin yaptigi bir onlem oldugunu soylesem. cesedi yakarak vicdanlarindaki resmi silmeye calisirlar. bu bir polisin rusvet isteyip helal et demesi gibi. bu, boktan bir federasyonun bir takimi ite kaka sampiyon yaparken digerine turkiye kupasi vermeye calismasi gibi. hayvan, yaptigi caniligi gormeye katlanamaz. ortadan kaldirdiginda vicdani da daha rahat edecektir.

    turkiye'de tecavuz ve cinayet asla sapkinlikla ilgili degildir. sporla da ilgilidir, politikayl da, sosyal ahlaki yapiyla da.

    bir kiz tecavuz edilip olduruldugunde, ahlaksiz bir kulup baskani da bundan sorumludur, cezasini ortbas eden burokrat da. ama en cok cezasiz kalan sucu kutsayan seyirciler sucludur.

    galdyatorlerin zirhsiz savastigi bu collesiumda suclusun parmaklarini asagi cevirmis seyirci. suclusun ic sesini oldurmus bilet kesiciler. ve colesium etrafina toplanmis, aptalligi kendine kiyafet bilmis koylu halki: masum degiliz, hicbirimiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın