resim
Olcan Adın
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 1151
    şimdi öncelikle şunu belirteyim. devşirme mevkilere her zaman karşıyımdır. yani daha doğrusu şöyle ifade edeyim, o mevkide oynayacak bir futbolcun varsa, o mevkiye başka bir pozisyondan oyuncu devşirme olayını yanlış buluyorum.

    örnek veriyorum, savunmada chedjou, semih ve hakan sakatlansa, savunma ikilisini melo - koray olarak kurmam. defansta iyi-kötü orayı idare edebilecek bir futbolcu koyarım. aynı şeyler bek futbolcuları için de geçerli. riera'yı bunun dışında tutuyorum. çünkü adam sol bekte, sol ileride olduğundan daha verimli. yani idareten değil, daha iyi oynuyordu.

    neyse, olcan adın özeline gelelim. yabancı sınırının olmadığı bir ortamda her türlü alex telles'i tercih ederim. olcan'ın daha kötü oynayacağından değil yanlış anlaşılmasın. iyi gününsw bir galatasaray futbol takımı bir maçta normalde zaten toplam kaç tane gol pozisyonu verebilir ki? yani en kötü alex telles olduğu zaman kadar pozisyon yer olcan ordan.

    gel gelelim ortada yabancı sınırı diye saçmalık var. bu arada alex telles, gökhan gönül gibi hücuma katkı yapan bir adam olsa, yabancı sınırında dahi onu tercih ederim. bunu da belirteyim. ama şu ortamda sana en çok katkı sağlayacak yabancıyı seçmek zorundasın. alex telles - bruma tercihi var önümüzde. alex telles'in vereceği katkı mı, yoksa bruma'nın vereceği katkı mı? önemli olan bunun kararını verebilmek.

    alex telles - yasin/olcan ikilisi mi, olcan - bruma ikilisinin mi sahada olmasını tercih edersiniz. ilk tercihinizden 0.5 + 0.5 verim alırsıın. ikinci tercihinizden ise 0.5 + 1 puanlıık verim alırsınız.

    velhasılı, çok uzattım farkındayım. olcan terihi bana mantıklı geliyor. denenebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın