• 8
    dandikten bir haberde kimin hatası belli olmayan bir şekilde "fenerbahçemiz" ifadesi geçtiği için hiçbir galatasaraylının almaması gereken gazeteymiş. öncelikle şunu söyleyeyim, spor servisi olarak nasıl yayın yapıyorlar çok hakim değilim. o yüzden daha hakim olduğum kısmıyla ilgili yazayım.

    hadi normal, düzgün demokratik bir ülkede yaşıyor olsak neyse almayan almasın diyeceğim mamafih basın özgürlüğü oldukça sınırlı bir ülkede yaşıyoruz. son zamanlarda iktidara zarar vermesi muhtemel her konuda basın yasağı çıkarıldı ve halkın doğru haber alma özgürlüğü engellendi. cumhuriyet bunlara karşı çıkabilen ender kuruluşlardan oldu ve örneğin bakanların yolsuzluk soruşturmaları zamanında bu yasağa ceza almayı göze alarak uymadılar ve her şeyi yazdılar. charlie hebdo katliamında dergiden bir parça yayınlanacak diye genel merkezleri, matbaaları basıldı, gazetelerin dağıtımı engellenmeye çalışıldı mesela; normalde haberleri internetten takip eden ben gittim en yakın marketteki bütün cumhuriyetleri aldım sağa sola dağıttım. örnekler çoğaltılabilir ama spor servisinde belki birisinin işgüzarlığı, şakası yüzünden oluşan bir durumla cumhuriyet'i karalamanın bir anlamı yok bana göre.

    bunları gözardı edip koca gazeteyi bir kalemde silip atanlar ya ülkede olanlardan bihaberdir ya da alttan alta iktidarı savunuyorlardır, öyle olanlar akit falan okuyabilir tabii kendi bilecekleri iş.

    edit: bahsi geçen ifadenin kullanımı benim de hiç hoşuma gitmedi, bu konuda bir tekzip yayınlamaları gerekiyor tabii ki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın