• 292
    sezonun belki de en kötü oynadığımız maçıydı. maçtan önce oynayacak 11 oyuncunun 1'i dışında hepsi belliydi. muslera, elimizdeki tek sağlam sağ bek tarık, şecu-balta tandemi, telles, melo, selçuk,sneijder,emre ve umut. hamza hoca 5 yabancısını bozmadı bugüne kadar sakatlık ve ceza durumları dışında. bu gibi durumlarda da hemen bruma'yı yazdı 11'e. sakatlık ve ceza olmadığı için 5 yabancı belliydi. tarık'ın da elimizdeki tek sağ bek olduğunu belirttim zaten. chedjou'ya eşlik edecek stoper konusunda ise, geçen hafta ilk ciddi sınavında bocalayan koray yerine son haftalardaki formuyla hakan daha öndeydi. orta sahada selçuk kesilmiyor nasıl oynarsa oynasın. emre'de hamza hocamızın prensi kontenjanından giriyor kadroya. forvette ise yabancı sınırı olmasa bile o fizikle kadroya giremeyecek pandev yerine umut'a mahkumduk.

    son isim bence sinan olmalıydı ama hamza hoca kafileye almadı sinan'ı. kafilede son isim için 3 aday vardı: yasin, olcan ve yekta. yekta bana göre takımda oynatılmaması gereken isimlerin başında geliyor ve bu maç için oynama ihtimalini çok düşük görüyordum. ancak hamza hoca tercihini yekta'dan yana kullandı.

    maça hamza hoca'nın bize alıştırdığının aksine tutuk başladık. bunun önemli iki nedeni vardı. birincisi; iki hücum oyuncumuzdan sneijder'e rakip tarafından baskı yapılması ve umut'un da top tutma, duvar olma gibi meziyetlerinin olmaması. ikinci ana nedense hamza hocanın selçuk'u ilerde, yektayı geride kullanması. melo-yekta ikilisi top çıkarma konusunda bayağı sorun yaşadı. yekta'dan geriden oyun kurmasını beklemek hayalperestlik olur zaten. melo ise selçuk ve emre'nin geriye gelip sorumluluk almamasından dolayı topu çıkarmakta zorlandı. maç böyle devam ederken, allah'ın bize bir lütfu olan kıymetlimisss sneijder sahneye çıktı ve umut'a muhteşem bir pas verdi. umut bile şaşırdı hatta bir an duraksadı vurmadan önce.

    golü attık atmasına da takım hemen geri yaslandı. bunda hamza hocanın 5 orta saha tercihinin psikolojik bir etkisi de var. ancak yine ana etmenler forvetimizin ilerde top tutmaması ve ilk on birde yekta varken bir de selçuk'un hayalet gibi oynamasıydı. ilerde top tutan forvet olmayınca prandelli dönemindeki gibi felaket bir futbol çıkıyor ortaya. hamza hoca burak'ı geriye çekerek yüzü dönük oynamasını sağlamış ve bu sorunu çözmüştü. maalesef burak'ın sakatlığında tek forvete dönmek zorunda kaldık ve bu top tutamama sorunu tekrar ortaya çıktı. yediğimiz golden önce de umut topu alıp saklamak yerine defans arkasına koşu yapmayı tercih etti ve selçuk da bunu beklemediği için topu rakibin ayağına attı. sonra da gol yedik zaten.

    ikinci yarının başında hamza hoca kağıt üzerinde doğru bir tercihle yektayı oyundan çıkarıp olcan'ı aldı. kağıt üzerinde diyorum çünkü olcan'ın bu sezonki performansının yekta'dan bir farkı yok. allah'tan iki maçtır sahadaki oyununun aksine çok güzel ortalar açıyor da gollere katkısı oluyor. neyse, değişikliğin sadece kağıt üzerinde doğru olduğu ikinci yarının hemen başında anlaşıldı. 45-60 arası müthiş baskı yedik. 70. dakikaya kadar da toparlanamadık. hamza hoca yine çok geç kaldı değişiklik için. burma'nın oyuna girmesi yine takım üzerinde psikolojik etki yarattı ve takım hücum etmeye, önde oynamaya başladı. iyi oynamaya başlamadık. sadece hücum etmeyi hatırladık. son dakikalarda yine sneijder'in yarattığı bir pozisyonda da golü bulduk.

    takım halinde çok çok kötü oynadığımız bir maçtı.
    muslera hatasına rağmen her zamanki gibi müthiş kurtarışlar yaptı.
    chedjou-hakan iyi bir performans sergilediler.
    tarık maalesef yine işık vermedi.
    telles, sissokko tehlikesi yüzünden fazla çıkamadı bugün. birebir savunma konusunda çok çalışması gerekiyor.
    melo geçen hafta olduğu gibi tek başına mücadele etti orta sahada.
    selçuk hayalet gibiydi. umarım böyle devam etmez.
    emre çolak yine iyi oyununu devam ettirdi ama bazı yerlerde tercih hatası yapmaya devam ediyor hala.
    sneijder'e yeteri kadar dilenemiyoruz.
    olcan yine vasattı. ancak belirttiğim gibi en azından gollere katkı sağlıyor iki haftadır.
    umut'a hiçbir şey yazmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın