• 2
    takımımız bu hafta euroleague top 16 e grubu 5.maçında panathinaikos deplasmanına çıkıyor. maç 30 ocak cuma günü saat 21.45'de oaka'da oynanacak. ilk hafta da takımımız içeride zalgiris kaunas'ı 78-69 yenmiş, ikinci hafta real madrid'e 93-78 yenilmiş, üçüncü hafta zorlu kızılyıldız deplasmanından 74-65 gibi bir skorla dönmüş, dördüncü hafta da içeride alba berlin'e 65-75 yenilerek üzücü ve planları değiştiren bir yenilgi almıştı. panathinaikos ise ilk hafta içeride maccabi'yi 83-76 yenmiş, ikinci hafta barcelona deplasmanında kafa kafaya götürdükleri maçta 80-76 yenilmiş, üçüncü hafta içeride zalgiris'i 77-58 ile yenmiş, dördüncü hafta real madrid deplasmanından ise 83-65'lik bir yenilgiyle dönmüşlerdi.

    alba berlin yenilgisiyle mutlak kazanmamız gereken maçlardan bir tanesini kaybettik ve işimizi zora soktuk diyebiliriz. para sıkıntısı, yapılmayan antrenman ve iki oyun kurucumuzun rahatsızlıkları derken bu önemli maçı heba ettik. ilk üç periyot maçı kontrol ettiysek de son periyot yorgunluklar ve organizasyon eksikliği kaybetmemizde önemli bir rol oynamıştı. yönetim kaynaklı sıkıntıların ergin hoca'ya sirayet ettiğini uşak maçında görmüştük. fakat takım geriye düşmesine rağmen maçı daha çok isteyip kazanmıştı. patric young performansıyla göz önüne çıkarken pocius ve carter'ın maçlar oynandıkça takıma daha adapte olduğunu gördük.

    euroleague denince akla ilk gelen takımlardan biri şüphesiz panathinaikos'dur. 7 euroleague finali bulunan panathinaikos'un 6 şampiyonluğu bulunmakta ve 8 euroleague şampiyonluğu bulunan real madrid'in ardından maccabi tel aviv ve cska moskova ile ikinciliği paylaşıyorlar. tabi panathinaikos denince de akla oaka ve takım kaptanı dimitris diamantidis gelmekte. 19.250 kapasiteli oaka'da müthiş bir atmosfer eşliğinde oynayan panathinaikos kadrosu nasıl olursa olsun içeride her takıma zorlu anlar yaşatan bir takım. kadroları geçmiş yıllara göre daha güçsüz gözükse de bir gelenekleri oldukları ve euroleague takımı oldukları aşikar. takım kaptanı dimitris diamantidis takımın en tecrübeli ve en önemli oyuncusu olarak öne çıkıyor. anadolu efes ve pınar karşıyaka'dan hatırlayacağımız esteban batista, fenerbahçe ülker'den hatırlayacağımız james gist'in yanı sıra tecrübeli yunan oyuncular antonis fotsis ve loukas mavrokefalidis, skor yüküne büyük katkıda bulunan abd'li oyuncular a.j slaughter ve demarcus nelson en çok öne çıkan isimler diyebiliriz.

    sezon öncesi hazırlık turnuvasında takımımız panathinaikos'u 89-71 gibi bir skorla geçmişti. tabi bu hazırlık turnuvası tam bir ölçü olmadığı gibi o turnuvada zalgiris'e farklı yenilen panathinaikos 2 hafta önce zalgiris'i farklı yendi. oaka'da takımımızı hem atmosfer olarak hem de oyun olarak çok zorlu bir maç bekliyor. maç konsantrasyonumuzu aynı kızılyıldız deplasmanında ki gibi korumamız ve rotasyonda ki oyuncuların hepsinden maksimum verim almak zorundayız. umarız maç gününe kadar başka bir aksilik çıkmaz ve takımımız iyi bir basketbolla galibiyet ya da mağlubiyet fark etmeksizin bizleri gururlandırır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın