• 35
    (bkz: #1638072)

    başlayalım.

    öncelikle bu entry çocukların, kadınların veya oyuncuların üstüne atılan torpilleri falan savunmak için yazılmamıştır. zaten savunulacak bir yanı yok gayet alçakça. entrynin amacı arma uğrunda kilometrelerce yol giden arma sevdalılarının tamamını zan altında bırakanlara ve uşak taraftarını gayet cici olduğunu söyleyenlere ufak da olsa bir cevap vermektir.

    maç sabahı atimenle beraber bursadan çıktık yola. yaklaşık 13.30 gibi uşağa maçın oynanacağı salona vardık. maç şehir içinde falan oynanmıyor. izmire doğru giderken uşak çıkış tabelalarını falan geçtikten sonra üniversiteye giriyorsunuz. salon da üniversitenin kampüsü içinde bulunmakta. salona vardığımızda polis daha yeni barikatları kuruyordu. bilet satışı başlamamıştı. giriş kapısındaki kulübede satıldığını öğrendik. ancak biletler saat 15.00a kadar satışa çıkmayacak denildi. kantinlerden birinde birşeyler atıştırdık ve saat 3 denmesine rağmen 14.30 gibi biletimizi gişeden aldık. biletler 35 liraydı. buradan uşak sportif yönetimine selamlar yolluyorum. neyse ki sonradan gelenler bedavaya girdiler de bu şerefsizler daha fazla para kazanamadı. bileti aldıktan sonra arabaya geçtik. malum hava soğuk.

    saat 3e yaklaşırken bizim taraftarlar da gelmeye başladılar. bunun üzerine biz de arabadan çıktık, salona doğru harekete geçtik. o anda bizim taraftarları taşıyan bir dolmuş geldi. arkalarında 200 kadar uşak taraftarı - daha sonra twitter sayfalarından gördüğüme göre uşak çarşısındaki heykelde toplanıyorlarmış -. nizamiyeden geçerken taşlanmış bizimkilerin dolmuşu. bizim taraftarlar dolmuştan inince polis araya geçti. tabi dolmuş orada duramıyor, geri dönmek zorunda. bu esnada dolmuşta sağlam cam kalmadı. dolmuş yine bir şekilde kendini kurtardı ancak bundan sonra sıra bize geldi tabi. uşak taraftarı bu sefer bize doğru taşları salladı. polis olayları engellemek adına tüm galatasaraylıları biletli biletsiz deplasman tribününe aldı. daha sonraki olası olayları engellemek adına ultraslan izmiri de uşak il sınırında bekletmişler.

    maçtan önce seremoni esnasında önümdeki çocuk salladı bir torpil. ortalık baya gerildi. polis gözdağı vermeye tribüne girdi. kimseyi almadı ancak torpili atan mahlukat daha diyor daha var zulada diye. maç bu yüzden biraz gecikmeli başladı. uşak taraftarı maçtan önce bir ara sırf küfür etmekteydi ancak reislerini olduğunu sandığımız bir kişinin baya sert uyarısıyla küfrü kestiler. ondan sonra sadece tahrik tezahüratları edildi. kızılyıldıza bile yavşandı. ergin atamana mola al, yelek giy tarzı tezahüratlar maç boyu aralıklarla yapıldı.

    olayların nasıl çıktığı önceki entrylerde anlatılmış. torpil atan elemanı polis bu sefer almaya çalıştı ama kimseyi o hengamede alamadılar. dışarıda biraz bekletildikten sonra herkes nasıl geldiyse öyle ayrıldı.

    ergin ataman'a gelince, kendi şahsım adına ben nötrdüm. sempati duyuyordum ancak bu saatten sonra her ne sebeple olursa olsun seveceğim veya saygı duyacağım bir insan değil. bir kişinin yanlışı bütün tribünü zan altında bıraktı evet. ama sen orada, sadece bu takımın onurlu duruşuna destek vermeye gelmiş adamlara siktir çekemezsin.

    herkese iyi akşamlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın