• 76
    --- alinti ---

    yargıtay beşiktaş'ı suçlu buldu

    yargıtay 4. hukuk dairesi, beşiktaş inönü stadı'nda cihat aktaş'ın bıçaklanarak öldürülmesi olayında, ev sahibi spor kulübü beşiktaş'ın ve türkiye futbol federasyonu'nun (tff) da sorumlulukları olduğuna hükmetti.

    bjk inönü stadı'nda 22 kasım 2004 tarihinde oynanan beşiktaş-çaykur rizespor maçı sırasında bıçaklanarak öldürülen cihat aktaş'ın ailesi, beşiktaş spor kulübü ve türkiye futbol federasyonu'nun ''stadın güvenliğinden'' sorumlu olduklarını öne sürerek, iki kuruluş aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açmıştı.

    davanın görüldüğü istanbul 4. asliye hukuk mahkemesi de olaydan cihat aktaş'ı bıçaklayan kişinin sorumlu olduğunu, beşiktaş ve tff'nin herhangi bir sorumlulukları bulunmadığını belirterek, davayı reddetmişti.

    ailenin kararı temyiz etmesi üzerine yargıtay 4. hukuk dairesi, dosyayı karar bağlandı.

    yargıtay 4. hukuk dairesi, yerel mahkemenin davanın reddi yönünde verdiği kararı usul ve yasaya aykırı bularak, oy birliğiyle bozdu.

    daire kararında, 5149 sayılı spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair yasa'ya işaret ederek, yasanın ''spor alanlarının düzenlenmesi'' başlıklı bölümünde, ''spor alanlarında, sağlık ve güvenlikle ilgili her türlü düzenlemeyi yapma görevinin ev sahibi kulübe ait'' olduğunun belirtildiğini kaydetti.

    --- alinti ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın