resim
Seydou Doumbia
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:36
Boy:1.79
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 93
    sanırsınız doumbia değil drogba, falcao falan. tamam adam fena değil de gelmiş 27 yaşına, kariyerinde bir büyük takım adı dahi yok ama yok bizim taraftar tutturmuş bizi şampiyon yapacak forvet, aman bizi uçuracak forvet.. yahu şu anda elmander bile gelse muhtemelen bizi şampiyon yapacak forvettir zaten, (elmander'i küçümsediğim için demiyorum ama yetenek olarak üst düzey değildir kendisi, çok çalışkan ve akıllı bir futbolcudur, o ayrı), necati de bizi şampiyon yapacak forvettir, niye? çünkü bizim hali hazırda var olan üç forvetimizden ikisi belli özelliklerden yoksun oyuncular (top tutma, oyunu rakip alana yıkma, akıllı pres yapma, arra pası atma, oyunu aklıyla oynama vs), birinde * bu özellikler var ama o da kendine gelemiyor bir türlü. e hhaliyle dilendiğiniz adamın yapacağını iddia ettiğiniz işi yapacak bir sürü oyuncu varken, seneyede yabancı sınırı kalkıyorken sen hangi akla hizmet bruma'yı verip bu adamı almaya niyetleniyorsun?

    yahu yemin ediyorum bruma'yı verip doumbia'yı alalım diyenler ile önceki gün * maçı kaybedince taffarel'i suçlu ilan edenler arasında hiç bir fark yok gözümde. sığ taraftarsınız, skor taraftarısınız gözümde.

    sizin gibi adamlar yüzünden bu takım hiç bir zaman bir futbolcu fabrikasına dönüşemeyecek, hiç bir zaman sabırla sonuçlandırılabilecek işlerde başarılı olamayacak. neden? genç bir futbolcu alsan, birazcık hata yapsa, yaptığı bir hatadan kıçı kırık bir maç kaybetsen tribünden "auuuvvv." başka futbolcu mu yok, bebek bakıcısı mıyız? bilmem nerde 30 yaşında şu futbolcu varmış, hem gelir hemen katkı verir, takas edelim, falan filan... yahu bir durun, bir mantıklı düşünün. biz real madrid değiliz, bizim her sene "olmuş" futbolculara tomarla para döküp getirip direk katkı vermelerini sağlayacak maddi gücümüz yok. olmadığı halde varmış gibi davrandığımız için bugün futbolcu maaşlarını ödeyemez duruma düştük zaten. ha dersin ki madem öyle bir gücün yok, madem genç futbolcu yetiştirip maddi gelir elde edelim diyorsun, bu işi yapıp yapamayacağını bilmeden ne diye gidip bir genç futbolcuya 12 milyon yuro veriyorsun? işte o zaman ben seni haklı bulurum, bu işi yapıp yapamayacağını anlayana kadar böyle bir futbolcu almak çok mantıklı değildir kabul. ama bir kere almış bulunduktan sonra da artık taraftar olarak bize düşen kulübün verdiği paranın kat kat karşılığını alabileceği kadar yetenekli olan bu futbolcuya şartsız destek olmaktır. biz oluyor muyuz?

    en çok şaşırdığım olay ne biliyor musunuz, adamlar doumbiya'yı bu başlıkta göklere çıkarmışlar, doğru ya da yanlış kulübünün doumbia karşılığında bruma'yı istediğini iddia edenler var, ve birileri bu iddiaya inanıp hiç garip bulmuyor hiç şüphelenmiyor, sanki bir akıllı bizmişiz gibi bizim doumbia'nın takımını bu takas sonucu kazıklamış olacağımızı düşünenler var. yahu hangi devirdeyiz, adam böyle bir takas istese bile sence bruma'yı izlemeden ister mi? sence bruma'yı izlemesi ne kadar zor? izlemişse senin gelişmesi için sabredemediğin neyi gördü de bruma karşılığında size göre yeni drogba olan doumbia'yı vermeye razı olu-yor? hiç mi düşünmüyorsunuz takascılar?

    vallahi dilimden tüy bitti, klavyem eskidi yemin ediyorum. allahtan ilk isteğim atanmak, ikinci isteğim şu galatasaray taraftarına biraz sabır ihsan etmesi. biraz sakinlik vermesi. bu kadar tezcanlı bu kadar sabırsız taraftar bizden çok bir tek beşiktaş'ta var. onların da hali ortada zaten.

    neyse konudan çok saptım, evet bizim bir forvete ihtiyacımız olduğu bir gerçek. doumbia göklere çıkarıldığı kadar olmasa da kalbur üstü bir forvet ve bizim işimizi görür. ama karşılığında bruma'yı istiyorlarsa, ve seneye de yabancı sınırı kalkmışken bruma'yı gönderirsek maalesef ağır ahmaklık ederiz. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın