• 147
    gidişat dahilinde ve işin temeline varan sıkıntıları temizlemeden gerçekleşmesi imkansız olaydır.

    mali yapı, bütçe, oyuncu kalitesi, transfer başarısı, altyapı havuzu vesaire teknik/taktik gibi detaylı konuları geçelim. çünkü oraya gelecek kadar daha çok ve temel şeylerde eksikliğimiz var.

    bir kere galatasaray'ın en başta liseli/alaylı, hükümet yanlısı, hükümete muhalif, futboldan gelmeyen insanların yönetimde bulunması, ufak bir potansiyelden sonra hemen ayağına sıkmaması gibi bir spor kulübünün derdi olmayacak şeylerden arınması lazım. bunlar demin de söylediğim gibi teknik veya taktik işler değil. stratejik hamleler değil. bunlar galatasaray'ın kökeninde olan kanserli doku. kendimi bildim bileli, hatta belki de kuruluş zamanlarına dayanan saçma şeyler. temelinde sıkıntıları olan bir kulüpten bahsediyoruz. malesef uzun vadede kalıcı bir başarı mümkün görünmüyor.

    önce şu kulübe global yönetilme mantalitesi getirelim, derin galatasaray'ın menfi işlerine alet olmasından kurtaralım, kulübü galatasaray liseli'lere değil, galatasaraylılara emanet edelim, hükümete peşkeş çeken veya tam tersi hükümetle zıt gitmek gibi siyasi emelleri olan insanları da uzakta tutalım, başarıyı cezalandırma değil ödüllendirme ve başarıya teşvik etme gibi rasyonel fikirleri aşılayalım, ondan sonra ince konuları konuşuruz.

    haaa tabi bir de eşit şartlarda mücadele var. federasyon gibi, iktidar gibi. onlar bir sonraki aşamada. önce kendi üzerimize düşeni yapalım da bir kere.

    ali sami yen'in de belirttiği üzere maksadı, türk olmayan takımları yenmektir galatasaray kulübü. ve bu kulüp malesef lokal düzeyde yönetilerek bu manifestoyu gerçekleştiremez.

    elimizde dünyanın en zengin kültürü olan ve başka hiçbir kulübün sahip olmadığı imkanlar ve kazanma geleneği olan bir kulüp var, ama biz onu lise takımı seviyesinde yönetiyoruz.

    kusura bakmayın şu kafada en fazla emirates cup'ı kazanabiliriz.

    önce şunları bir yapalım da hele. gerçekten bir dünya kulübü olalım, ondan sonra kazanabiliriz, kazanamayız tartışmasına girebiliriz. ki zaten o eşiği atladıktan sonra zaten bu kupayı çok rahat kazanabileceğimiz ayan beyan ortaya çıkar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın