• 146
    aslında maalesef şöyle bir gerçek var;

    2000 yılından beri yani son 15 yılda 5 büyük lig dışında* şampiyonlar liginde yarı final veya ötesini görebilmiş sadece 2 takım var. porto* ve psv*. hatta istatistiği biraz daha daraltalım. son 10 yılda almanya, italya, ingiltere ve ispanya dışında yarı final ve ötesi gören tek takım, o dönem efsane bir takım olan fransa'yı yıllarca domine etmiş, 2010 olimpik lyon. o da yarı final.

    yani hedef şampiyonluktan çok kalıcı olmak olmalı. misal psg. adamlardaki para bütün türk takımların paralarını toplasan 2 ye katlar. ama hala yarı final bile yok. bu yıl da chelsea'ye elenseler hangimiz şaşırırız. o kadar para bile anca 2. turlarda elenip gidiyor. yarı finallerde tutunmaya yetmiyor. ki konuştuğumuz takım fransa gibi ekol bir ülkenin takımı. bizim de öncelikli amacımız düzgün yapılanma ile şampiyonlar liginin 2. turunda, çeyrek finalinde kalıcı olabilmek.bunun en güzel örneği ise açık ara schalke 04.*

    edit: ben bunları yazarken tunnel vision'da demek istediğime güzel bir örnek vermiş bile (bkz: #1634946). ayrıca yasasingalatasaray'a teşekkürü bir borç bilirim ama nedeni bende kalsın :).
App Store'dan indirin Google Play'den alın