• 101
    benimde 2011 yılında aktif forum üyesi olduğum oluşum.

    öncelikle hamit, sneijder transferleri, şike sürecinde attığı twitler yüzünden ağır eleştiriler alan internet oluşumu.

    bu platformu 2008-2009 yıllarında tribün olaylarına yeni merak saldığım, araştırma yapmaya başladığım dönemde tanıştım. forumlarında cidden güzel bilgiler içeren, kalteli yazarların olduğu bir oluşumdu.

    ben de 2011'deki alım sırasında üye oldum. tribünshop başlığından faydalandım. bir kaç ürün sattım, bir kaç ürün de aldım. üye olduktan sonra hevesle forumda faaliyet göstermeye başladım. fakat farkettiğim şey özellikle 2011 sonrası forumlardaki genel seviyenin feci şekilde düşmesiydi. ister buna yaş deyin ister bilgi deyin istediğinizi diyebilirsiniz ama gereksiz sataşmalar sokak ağzı ile saçma sapan atarlar giderler. seviye düşmeye başlayınca ben de yazmayı bıraktım.

    bu problem aslında önemli bir problem yani eskiden cidden kalite kokan bir forum neden bu hale geldi? inanın bir çok etkisi var ama bence baş etkilerden birisi özellikle 2011 alımında hiç bir seçim kriteri olmadan herkesin yazar olmasıydı. 2011 ve sonrası dönemde zaten sosyal medyanın iyice yaygınlaşması sonrası popülerliğinin ciddi şekilde artması sonucu ''tribüncü'' statüsünden çok türkiye'de futbolu takip eden her telden insanın foruma girmesiydi. tabi ki başka yan etkenlerde mevcuttur.

    twitter sayfası için ise ben 2013'te twitter kullanmaya başladım. sneijder ve hamit altıntop transferleri sırasında attığı bir iki sıkıntılı twit var. yalnız oradaki moderasyon ekibinde de fenerbahçeli veya beşiktaşlı birileri olması normal zaten o dönemde de gerekli tepki gösterilmiş ki geri adımlar gelmiştir. ben de fena tepkiler gösterdim orası ayrı.

    benim son dönemde en çok dikkatimi çeken twitleri ise duygun yarsuvat'a verilen yurtdışındaki taraftarların pasaport no vermesi ile ilgili attığı twitti. yani endüstriyel futbola karşı sloganı ile yola çıkan forum kuran bir dönem bildiğim kadarıyla dergi de basan bir oluşumun böyle bir tavır alması beni en çok şaşırtandı.

    son dönemde forumunun önemini kaybetmesi twitter'da verdiği duyum, demeç, yabancı lig haberleri, fazlaca kaynaklardan ulaşılamayan değişik bilgiler ile forum ve platform çizgisinden çok haber sitesi formatına gelmiş site. ek olarak son dönemde makara bir admini var geceleri değişik ve resmiyetten uzak twitler atan komiklik yapmaya çalışan bir admin. sevdim ben o adamı.

    bir dönemde ''sahada işini yapanlara saygı, tribünde centilmenlik'' sloganı ile bir video hazırlamışlardı o dönem hatırı sayılır bir kişiye ulaşmıştı bu video. hatırlamak veya izlemek isteyenler için link:

    http://www.youtube.com/watch?v=kOtAanBRcZo

    kendilerinden türkiye'deki u-20 dünya kupası finaline bilet kazanmıştım. bu da ekstra bir not olarak bulunsun.

    son olarak toparlarsam beni üzen şey bu kadar geçmişi olan bir oluşumun bir twitter duyum sitesine dönüşmesi çok üzüyor evet twitter evet sosyal medya çok önemli ama sen forumunla varsın be. senin özün o forum. forum özelliğini yeniden ön plana çıkarması gerektiğini düşünüyorum.

    herşeye rağmen geçmişi yüzünden saygı duyduğum platformdur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın