• 51
    bu divan kurulunun bir numaralı eleştiri maddesi kulübün bozuk ekonomisidir.

    fakat şu bir gerçek ki bu kulübün ekonomisi senelerdir bozuk. ve bir iki dönemde düzelecek gibi de değil bu bozukluk. esas sorun divan kurulunun kulübün ekonomisini düzeltmeye yönelik her hamleyi engellemesi. galatasaray'ın mali yapıyı toparlamak için atacağı hamleler zor hamleler. yani nedir? mülkleri değerlendirmek mesela. bir mülkü değerlendirme konusunda 40 tane fikir olabilir ortada ve her fikrin avantajları ile dezavantajları vardır. malesef divan kurulumuz o 40 fikirden ortaya atılmış olanın daha iyisini ileri sürmeden mevcut fikrin sadece dezavantajlarını vurgulayıp isyan ediyorlar. oysa eylemsizlik galatasaray için en kötü seçenek.

    dün* divan kurulunun bir kısmını izleme fırsatım doğdu. mesela amatör şubelere senede 60 milyon dolar para harcandığını duydum. resmen büyük şok oldu benim için. kulüp demek ki hiç bir şey yapmayıp sadece amatör şubeleri kapasa, sistem 5 senede borcu sıfırlayacak. ancak bu fikri divan kurulunda tartışmaya açmak bile mümkün değil. galatasaray spor kulübü kabul edilemez derler geçerler. oysa amatör şubeleri kapamayı amatör şubelerde yeniden yapılanmanın bir adımı olarak düşünmek de mümkün. önce kulübün ekonomik yapısını düzelt. sonra planlı bir şekilde finansmanını sağlaya sağlaya tekrar aç amatör şubelerini. bırak türk basketbolunu da türkiye basketbol federasyonu düşünsün. sadece fenerbahçe'nin kazanmasına yönelik bir basketbol ligi demek ki yetiyor bu ülkeye.

    neyse divan kurulu başlığına yazmaktaki amacım galatasaray'ı kurtarmak değil. sadece bir fikrin olumlu yönlerinin değerlendirilmediğini belirtmek. divan kurulunun işleyişini eleştirmek. hepsi okumuş ve yetişmiş insanlar. dolayısıyla eleştirileri de etkileyici ve doğru düşünce yapısıyla oluşturulmuş. ancak yapıcı değil. yıkıcı. kulübün yerinde saymasına yönelik. otel projesi konuşuldu mesela. fikirler hep otel projesinin orada yapılmamasına yönelikti. kimse de çıkıp demedi, yapılsın ama şöyle yapılsın. yada kimse çıkıp hayır otel projesi yapılmasın yerine bişey bişey projesi yapılsın, daha kazançlı.... herkes sadece o otel yapılmasın dedi. işte bu bakış açısından kurtulmalı divan kurulu.

    ve son bir nokta. federasyon bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu'na benzer bir kurum olarak futbol düzenleme ve denetleme kurulu'nu oluşturuyormuş. bu kurul kulüplerin ekonomik verilerini denetleyip transfer yapıp yapamayacağına falan karar verecek anladığım kadarıyla. tabi ki gene fenerbahçeli üyelerle dolu olacağından gelecek yıllarda galatasaray'ın yoluna büyük taşlar koyacağından bahsetti bir divan üyesi. bu erken uyarıyı dikkate alıp, kurulun oluşumunda galatasaray aleyhine haksız rekabet yaratılmasının önüne geçmek şart. kendi içimizde kavga etmekten hemen dibimizdeki çok önemli gelişmelere gözümüzü kulağımızı tıkıyoruz. dünkü divan kurulunda toplamı 1 dakikayı geçmeyen bu uyarı bence en önemli noktaydı. umarım birileri üzerine kafa patlatır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın