• 792
    beşiktaş nasıl derbi kazanır diye sormuş bizim günto.
    hiç kasmasın, ben cevaplayayım. galatasaray'la oynarken real madrid'le oynuyormuşcasına psikolojik ezikliğe bürünmezse beşiktaş da kazanabilir. maç öncesi tek konuştuğunuz olumsuz şeyler olursa, mağlubiyete kılıf hazırlayan argümanlar olursa kaybetmeniz kolaylaşır. bu hataya en aklı başında, rasyonel düşünebilen beşiktaşlılar bile düşebiliyor. galatasaray şaibesiz bir gol atıyor mesela. bir anda 10-20 bin kişi galatasaraylı futbolculara küfrediyor. bunun altında "gol ofsayt mı, bizim hakkımızı mı yiyorlar" psikolojisi hakim. bu mağdur psikolojisiyle bir takımın başarılı olması mümkün değil.

    fener haksız da olsa var olan gücüyle övünür. cimbom ise başarılarıyla övünür. beşiktaş ise şeref, duruş gibi sanki dünyanın başka kulüplerinde olmayan bir şey ile övünür. sizce niye böyle yapıyorlar? çünkü ellerinde başka bir argüman kalmamış. adamların ellerinden mağduriyeti alırsan başka türlü tatmin olamazlar. bahane uydurmamayı, ne olursa olsun yenmeyi bilmiyorlar.

    son olarak beşiktaş'ın en büyük düşmanı kendi zihniyeti ve taraftarıdır. bunu değiştirmediği sürece büyük takım olmanın getirdiği başarı avantajlarından yararlanamayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın