• 1
    türkiye futbol liglerinde yabancı kısıtlamasına sebep yaratmak için uydurulmuş saçma kavram. tam arap mantalitesi. bir yasağı destekleyen, o yasağın kalkmasına korku salan bir klişe. karşındaki adam saatlerce projelerden, gelişim planlarından bahsetsin... sen için boşaltılmış, açıkla denildiğinde ne anlatacağını bilemediğin bir lafı yapıştır ve geç. sneijder, drogba, kuyt, sow, webo, demba ba falan diye anlat karşındakine. o sana yabancı çöplüğü desin geçsin.

    oysa ligimiz an itibarıyla tam bir türk futbolcu karaborsasıdır. biliyorsunuz karaborsada çöp bile inanılmaz fahiş fiyatlara alıcı bulur. ki veysel sarı, tarık çamdal gibi oyuncuların durumu da tam olarak budur.

    yabancı sınırı esneyince ne olacak? arz artacağı için talep ile dengelenecek ve karaborsa ortamı kalkacak. bundan sonra tüm iş kulüplerin transfer stratejisinde. zaten kalitesiz futbolcular getirip oynatan takımlar başarısız olacakken kaliteli oyuncular getirenler başarıyı yakalayacaklar. yani takımını yabancı çöplüğüne çeviren küme düşecek, takımına niasse gibi ucuz ve iyi yabancıları katanlar ise üst sıralara oynayacak...

    ligin seviyesi artacak. belki gerçekten de lafta değil gerçek anlamda marka değeri yükselecek.
    belki real madrid 40 milyon eu'ya türkiye ligi'nden futbolcu satın alacak. belki türkiye'den bir kaç tane porto çıkacak. ben inanıyorum 3-5 anadolu kulübünün bu işi çok iyi becereceklerine.

    ancak şunu biliyorum en kötü yabancı çöplüğü dahi bu gün süren türk futbolcu karaborsasından daha iyi olacak.
    ve umuyorum en azından yabancı serbestisine yabancı sınırına sabredildiği kadar sabredilir. zira türk takımları bu serbestiyi kullanmayı 1 senede öğrenemezler. 1 senede dünyada scout sistemlerini kuramazlar. ve yabancı sınırlamasının yükseğe çektiği çıta altyapılara 1 senede etki etmez. üstelik tüm takımlarda mevcut karaborsa düzeninden kaynaklanan müthiş bir mali kriz var. bence alınmış bu kararın etkisi ancak 10 senelik bir periyodda anlalılabilecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın