resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U19
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 5961
    4 ocak 2014 beşiktaş galatasaray maçında, maç 1-0 iken iki tane hareketi var ki; ekran başında sinirden titredim. birincisi; ileri gitti, top auta çıktı. buraya kadar normal. tolga topu alıp, kale vuruşunu kullanana kadar rakip ceza sahası civarını terk etmedi. bu lakaytlığı forvet yapsa, küfrü yemesi gerekir. adam sağ bek, hafif tempoda bile koşmadı ya la! pozisyon öncesi ise sahada anlamsız bir şekilde yarım dakika topun peşinde koştu. takımı öndeyken, forvet mevkisinde topun peşinde koşacağına top rakipteyken savunma pozisyonunu alması lazım. bunu öğrenemeden emekli olacak adam.

    ikinci hareketi ise, top gökhan töre'deydi. bizim ceza sahasının sağ tarafında, yani sağ bekin bölgesinde. reisimiz, durdu; bildiğin durdu. ceza sahası köşesinden seyretti pozisyonu. ben de kendisini. chedjou ise, onun yerine sağ beke kaydı. pozisyonun devamını hatırlamıyorum. sabri'ye koş diye yalvarırken pozisyon bitmiş.

    gelelim yaptığı asiste; kendisinin en iyi becerdiği şey; oralardan orta açmadaki kalitesi. kendisi bunu son iki yıla kadar fark edememiş ki; yıllarca çizgiye inip deli etti, bizi. bu ortalardan her maç en az beş tane açması lazım. ama yine de bir ya da iki kez anca açıyor. bunu anlaması için daha kaç defa asist yapması lazım. ceza sahası çizgisini geçmeden yaptığı ortalar çok kaliteli. kendisi bunu fark edecek kaliteye ne zaman ulaşacak, merakla izliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın