resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U19
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 5956
    henuz 4 ocak besiktas macinin ikinci yarisini izlemeye baslamadim, 30.dakikadayim su na ve gorunen o ki sabrinin onunu bos birakip oraya bir forvet kaydirarak pozisyon uretmeye calismisiz. teoride basarili bir dusunce ama ilk yari islememesinin sebebi selcuk'un yeterli yardimi getirememesi ve emre colak ve sneijder'in cok solda kalmasi. halbuki boyle bir durumda sabri'nin ters kanata veya merkezdeki oyuncuya daha hizli donmesi gerekir. zaten stratejinin de getirisi bu. fakat sabri sol ayagiyla pas atmadigi veya atmaktan korktugu icin bunu ilk 30 dakika boyunca hic yapamamis, ve ustune surekli top kaybi yapmis.

    evet gercekten berbat ilk 30 dakika itibari ile ancak bunda sabri'nin bu zaafini gorememenin de sebebi var. hamza hoca sabri'yi topu daha hizli one atmasi konusunda uyarmali cunku sabri bunlari dusunebilecek bir adam degil. futbol akli denmis, futbol akli olan bir adam kendisine set hucumu cizildiginde mac icinde bununla ilgili cozum ureten adamdir. sabri oyle biri degil. o nedenle berbat oynamis derken bile kendisini suclayamiyorum. halbuki sabri'nin soluna orta saha oyunculari daha iyi cikmaliydi. cunku sabri bu. bu kadar bir adam.

    konuyu toparlamak gerekirse, stratejimiz ve sag kanat icin dusunulen set hucumu geregi sabri yalniz birakiliyor cizgi uzerinde, sonradan forvetlerden biri onune kayiyor eger acik alan bulunamazsa. fakat sabri hep yanlis pas tercihi yapip daha da onemlisi hep gec pas verdigi icin ilk yari doru bir hucum gosterememisiz sag kanattan.

    fakat burada bir parantez acip sunu da soylemek gerekir, sabri'nin tum o bilincsiz gorunen ileriye donuk paslari ingiliz pasidir. cesaret ister cunku yerine gitmediginde ilk siz isliklanir ilk siz goze batarsiniz. halbuki telles hicbir pozisyonda o riske girmeyi goze bile alamamis. yani sabri zamanlama konusunda ve tercih konusunda berbat olsa bile, oyunun sksik aninda kaleciye dogru donup o berbat zeminde daha riskli olacak bir sey yapmak yerine ileriye dogru ingiliz usulu oynayarak aslinda dogru da bir sey yapmis oluyor.

    sabri futbol akli berbat bir oyuncu olsa da cesareti selcuk'un 8, burak'in 17 kati.

    kendisini boyle bir oyundan sonra ovemem, oveni de anlayamam. yine de kesinlikle yetersiz olsa bile ise yarayacak adam oldugunu senelerdir soyluyorum. onun sorunu sabri'nin yetersizliklerini gormezden gelen hocalari oldu hep. bunu yapmayan iki adam rijkard ve mancini oldu. biri onunu bosalttirdi, digeri arada sol tarafa koyup sag ayagiyla pasorluk yapmasini sagladi. simdi de hamza hoca onunu boasltip acik kulvar kullanmasini sagliyor. zaten yaptigi bunca orta ve asistlerinin artmasinin tek sebebi de bu. sabri acik kulvarda orta yaptiginda turkiye'deki tum beklerden daha fazla skora katki saglayabilen bir adam. yeter ki cizgiye inip orta yapmaya calismasin. cunku, sabri'nin yine futbol aklina sahip olmadigini gosteren bir durum, sabri cizgiye inse bile topu keserek iceriye orta yapiyor, haliyle ya rakibe carptiriyor ya da to alakasiz sekilde iceri dogru kavislenerek aciliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın