• 236
    yazar mehmet yüce'nin osmanlı melekleri kitabına göre galatasaray-fenerbahçe rekabeti fenerbahçe'nin lig şiltini galatasaray'a vermemesi nedeniyle gerginleşmiş.

    "...her şey fenerbahçe'nin galatasaray'ın kazandığı şampiyonluk şildi vermemesiyle başladı. o zamanki ligin ilk iki yılını kadıköy kazanır. üçüncü sene şampiyon moda olur. fakat kadıköy, şampiyonlukla birlikte el değiştirmesi gereken bu şildi moda'ya vermez. dördüncü sene ise şampiyonluk galatasaray'a geçer. ali sami yen de gidip kadıköy'den şildi alır.

    öyle bir fair-play ruhuna sahiptir ki ali sami bey, bu şildi alıp önce moda'ya götürür. 'sizin de isminizi buraya yazalım' der. sonra da şilt üst üste üç sene galatasaray'da kalır. ve fenerbahçe şampiyon olur, şildi galatasaray'dan alır. araya balkan savaşı girer. sonraki sene şampiyon yine fenerbahçe olur. fakat sarı lacivertliler bir sonraki sezon, önce lige katılmama kararı alır. sonra ise katılmaya karar verir. fakat lig başlamıştır, fenerbahçe'yi lige dahil etmezler. sarı lacivertliler de, "madem öyle, ben de bu şildi galatasaray'a vermiyorum" der ve uzun yıllar sürecek bir gerginliğe, rekabete zemin hazırlar.
    fenerbahçe'nin kuşdili çayırı'ndaki kulüp binasında çıkan bir yangın sonucu da bu şilt yanar, kül olur..."

    http://www.aljazeera.com.tr/...ekleri-ezber-bozuyor

    12 mayıs 2012 fenerbahçe galatasaray maçında yaşananların ufak da olsa bir benzeri olmuş. ışıkları söndürdükleri halde aldığımız kupayı 103 yıl önce ali sami yen bey de gidip almış. ali sami bey'in genlerini hala taşıyan özelliklerimiz var çok şükür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın